De trailer van The LEGO Star Wars Holiday Special is nu te zien!

Nu aan het lezen

Star Wars-fans opgelet: de trailer van The LEGO Star Wars Holiday Special is nu te zien!

Star Wars-fans opgelet: de trailer van The LEGO Star Wars Holiday Special is nu te zien!

De Star Wars Holiday Special is een bijzonder iets binnen het Star Wars-universum. Deze film uit 1978 is alles behalve positief, maar behoudt toch een speciaal plekje binnen het fandom. En voor de fans van Star Wars en deze afgrijselijke, maar stiekem toch ook speciale special is er goed (of slecht) nieuws: er komt nog zo’n special! Deze kerst genieten we namelijk allemaal van The Lego Star Wars Holiday Special. Tenminste, daar gaan we vanuit.

Voor wie het niet kent: de Star Wars Holiday Special is een tv-film uit 1978 waarin Han Solo en Chewbacca naar de Wookie-planeet Kashyyyk gaan om Life Day te vieren. De special was een vrij verwarrende mix van live action en animatie, en zat vol bizarre scènes. Denk bijvoorbeeld aan de opening, waar we zien hoe Bea Arthur een drankje inschenkt via een gat in een pruik. Voor veel mensen – inclusief de cast en crew – was dit dus niet echt een positief onderdeel van het Star Wars-universum.

Toch behoudt deze special een speciaal plekje in het universum, wat alleen maar duidelijker wordt met een geheel nieuwe special. LEGO maakte namelijk speciaal voor Disney+ een special, waar nu een trailer van te zien is.

Iedereen komt weer samen

The LEGO Star Wars Holiday Special speelt zich na The Rise of Skywalker af. In de film zien we hoe Rey zich voorbereidt op Life Day, en hoe ze een holocron ontdekt in een Jedi Temple. Daarmee komt ze in een tijdreisavontuur terecht, waarin ze herenigd wordt met allerlei karakters uit de films. Zo komt ze Luke Skywalker tegen rond de tijd van A New Hope, ziet ze Darth Vader en ontmoet ze een jonge Chancellor Palpatine. Zelfs The Mandalorian en The Child komen even kort langs.

Gelukkig voor ons ziet deze trailer al een stuk veelbelovender uit dan de originele Holiday Special. In LEGO-traditie zit de trailer vol humor, gekke momenten, maar gelukkig ook een samenhangend verhaal. Zo zijn er grapjes over Kylo Ren zonder shirt en Han die als eerste Greedo neerschiet.

Het geheel belooft dus veel goeds! Bovendien hoeven we niet lang meer te wachten tot de special verschijnt: op 17 november kun je de geheel nieuwe The LEGO Star Wars Holiday Special op Disney+ bekijken.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.