Zien: dé trailer van het visuele album van Beyoncé Black Is King

Nu aan het lezen

Zien: dé trailer van het visuele album van Beyoncé ‘Black Is King’

Zien: dé trailer van het visuele album van Beyoncé ‘Black Is King’

Beyoncé is al enige tijd bezig met het maken van een visueel album, Black Is King, dat is geïnspireerd op The Lion King. We zagen al een korte teaser, maar nu is eindelijk de volledige trailer te zien. Lang hoeven we niet meer te wachten, want het visuele album is vanaf 31 juli te zien op Disney+.

Black Is King

Het was een flinke klus voor de zangeres. Het album is door haar geschreven, geregisseerd én geproduceerd. Eerder werd al duidelijk dat het album hoort bij The Gift, het album dat ze uitbracht bij de film The Lion King, waarbij zij de stem van Nala vertolkte.

In dit visuele album zitten een mooie lessen verwerkt. Deze worden verteld aan de hand van het verhaal over een jonge koning. Hij moet zichzelf leren kennen door liefde en verraad. Tijdens deze reis wordt hij geholpen door zijn voorouders, de lessen van zijn vader en de hulp van zijn jeugdliefde.

Op Instagram deelt de zangeres dat het ‘de breedte en schoonheid viert van de zwarte gemeenschap’. Met visuele elementen wil ze de zwarte geschiedenis en Afrikaanse traditie op een moderne manier overbrengen met een universele boodschap. “Het is een verhaal over hoe de mensen die het meest gebroken zijn de meest buitengewone talenten hebben.”

Artiesten

Dankzij de trailer die onlangs werd uitgebracht, is ook meteen duidelijk wie er allemaal hebben meegewerkt aan dit visuele album. We zien niemand minder dan Jay-Z, Pharell Williams, Tina Knowles-Lawson, Lupita Nyong’o, Naomi Campbell, John Kani en Kelly Rowland voorbij komen.

Nieuwsgierig geworden? De volledige trailer zie je hier:

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.