Star Wars maker komt met een Darth Vader virtual reality project

Nu aan het lezen

De maker van Star Wars komt met een Darth Vader virtual reality project

De maker van Star Wars komt met een Darth Vader virtual reality project

Lucasfilm, de televisie- en productiemaatschappij achter de Star Wars-saga, kondigde afgelopen weekend in Londen aan een paar klassiekers te herintroduceren in nieuwe projecten.

Eén van de aankondigingen tijdens een panel op de Star Wars Celebration Europe in Londen: Darth Vader, de fictieve legerofficier uit de eerste drie Star Wars-films, maakt zijn herintrede – en wel met een virtual reality-project. Het ambitieuze project wordt ontwikkeld door ILMxLAB, een tak van de productiemaatschappij die experimenteert met nieuwe technologieën en innovatieve storytelling.

Batman

Het project heeft nog geen titel, maar wat we wel weten is dat er een rol is weggelegd voor Vader en nog wat andere iconische personages uit het Star Wars universum. “Het bevat personages die je kent of sommige waar misschien over is gepraat maar die je nog niet hebt gezien”, aldus David S. Goyer – scenarioschrijver voor onder meer Batman Begins en Batman v.s. Superman: Dawn of Justice.

Goyer zal ook het script voor dit project maken. Hij is erg enthousiast over het concept van V.R. storytelling omdat het een compleet nieuwe en nog niet gemaakt visueel platform is. “Je speelt het niet. Je bent het. Je zit erin. Je maakt deel uit van het verhaal”, zei hij.

“De wereld die ik heb bedacht stelt jou als bezoeker centraal – en jij hebt effect op wat er om je heen gebeurt. Je kan dingen oppakken, openen, vooruit duwen. Je kan rondlopen en personages aanraken. Stel het voor alsof je in een film zit.”

Goyer voorspelt dat de VR-beleving met niemand minder dan Vader er binnen twee jaar er zal zijn. Maar als je niet zo lang kan wachten op Star Wars materiaal hoef je je geen zorgen te maken: het andere project in het ILMxLAB Trials on Tatooine zal vanaf maandag beschikbaar zijn op V.R. apparatuur van Steam voor iedereen met een HTC Vive VR headset. De trailer kan je hieronder zien.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.