Deze karaktereigenschappen zijn onmisbaar bij thuiswerken - Vance

Nu aan het lezen

Deze karaktereigenschappen zijn onmisbaar bij thuiswerken

Deze karaktereigenschappen zijn onmisbaar bij thuiswerken

Thuiswerken wordt steeds normaler. Uit onderzoek van het CBS blijkt maar liefst 3 miljoen mensen thuiswerken in Nederland in 2017. Maar werken vanuit huis is niet altijd een pretje. Zo zijn er altijd wel andere klusjes in het huishouden te vinden om te doen en kan het best eenzaam zijn. Alles zelf moeten beslissen kan ook behoorlijk lastig zijn.

Toch is thuiswerken niet voor iedereen geschikt. Uit nieuw onderzoek blijkt dat er bepaalde karaktereigenschappen zijn die jou kunnen helpen bij het thuiswerken.

Onderzoekers van de Baylor University onderzochten 400 thuiswerkenden in twee studies. Hierbij werd gekeken naar hoe gestresst zij waren en welke karaktereigenschappen zij hadden. Hierbij werd gekeken naar hoe onafhankelijk de persoon was en of zij emotioneel stabiel waren.

Emotioneel stabiel zijn

Hieruit bleek dat de mensen die emotioneel stabiel zijn, een stuk beter met bepaalde werksituaties om kunnen gaan. Bijvoorbeeld: er gebeurt iets op het werk bij een persoon die emotioneel stabiel is, dan kijkt diegene ernaar, vormt het om tot iets positiefs en gaat ermee aan de slag.

Als dit bij iemand gebeurt die juist emotioneel instabiel is, raakt diegene in paniek en kan hij of zij de situatie eigenlijk niet goed handelen. Je zou denken dat degenen die emotioneel niet heel stabiel zijn, dus beter op kantoor kunnen blijven werken. Maar dat is niet het enige punt waar je rekening mee moet houden.

Onafhankelijk

Naast emotioneel stabiel zijn, is er nog een ander belangrijk karaktereigenschap dat meespeelt, namelijk onafhankelijk zijn. En dat is vrij logisch als je hier iets langer over nadenkt. Wanneer je vanuit huis werkt, kun je niet elke keer je baas of collega’s om advies vragen. Je moet zelf knopen door kunnen hakken om verder te gaan.

Toch kun je heel erg onafhankelijk zijn, maar zijn het vooral deze twee karaktereigenschappen samen die ervoor doen zorgen dat je goed bent in werken op afstand.

Als jij van plan bent om je baan op te zeggen en om als freelancer je geld te verdienen, dan kan deze informatie je best wat hulp bieden. Ben jij iemand die zelf helemaal geen knopen door kan hakken en liever in teamverband werkt? Dan is dit een goed besef moment om je af te vragen of freelancen wel iets voor jou is. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook voor motivatie bieden om juist zelfstandiger te worden voordat je helemaal zelf aan de gang gaat.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.