Deze namen zien jongeren het liefst in de Top 2000 - Vance

Nu aan het lezen

Deze namen zien jongeren het liefst in de Top 2000

Deze namen zien jongeren het liefst in de Top 2000

De top 2000 bestaat al 18 jaar, en nog elk jaar wordt er massaal gestemd. Hoewel er vooral gedacht werd dat dit nog steeds door de oudere generatie gedaan werd, blijken ook jongeren steeds meer interesse te tonen in de Top 2000. Grappig genoeg is dit niet te zien aan de resultaten. Jongeren stemmen namelijk massaal voor klassiekers als Queen en Toto.

Traditie

Volgens NPO Radio 2-dj Bart Arens zitten er dit jaar heel wat verrassingen in de jaarlijkse muzieklijst. Het is al zeker dat Bohemian Rhapsody de afsluiter van de hele lijst wordt, zoals de meeste jaren. Deze compositie van Freddie Mercury heeft deze plek slechts vier keer af moeten slaan. Het is daardoor een echte traditie geworden om het jaar met dit nummer af sluiten. Volgens radio-dj Annemieke Schollaardt is dat dan ook precies de reden waarom jongeren massaal voor dit nummer stemden.

Klassiekers

Naast Queen is er nog een winnaar in de Top 2000 lijst, want ook het nummer Africa van Toto blijkt behoorlijk populair, vooral onder jongeren van 16 tot 25 jaar. Maar liefst 60 procent van de stemmen op dit nummer, komt bij de jeugd vandaan.

Uit de top 10 van de jongeren van 16 t/m 25 jaar die gestemd hebben voor deze lijst, blijkt dat ook de jongeren de klassiekers kennen:

1. Queen – ‘Bohemian Rhapsody’
2. Toto – ‘Africa’
3. Billy Joel – ‘Piano Man’
4. Eagles – ‘Hotel California’
5. Dire Straits – ‘Sultans Of Swing’
6. Coldplay – ‘Fix You’
7. Led Zeppelin – ‘Stairway To Heaven’
8. Pink Floyd – ‘Wish You Were Here’
9. Jason Paige – ‘Gotta Catch ’Em All (Pokémon Theme Song)’
10. Linkin Park – ‘In The End’

Volgens Annemiek is het leuk om te zien waar het de komende jaren heengaat met deze nostalgische muzieklijst, omdat je dan het effect ziet van de muzikale opvoeding. Het is de vraag natuurlijk of deze échte klassiekers over een aantal jaar nog steeds in de top 10 staan.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.