Disneyland Parijs krijgt een gigantische Nederlandse tuin

Nu aan het lezen

Disneyland Parijs krijgt een gigantische Nederlandse tuin

Disneyland Parijs krijgt een gigantische Nederlandse tuin

In Disneyland Parijs opent over vier weken voor het eerst een Nederlandse tuin. Het pretpark werkte samen met Nederlandse tuinbouwbedrijven aan The Dutch Flower and Garden Festival. Het is een cadeautje van het pretpark voor alle Nederlandse bezoekers. Omdat wij al 25 jaar naar Disneyland met grote groepen naar het pretpark afreizen, wil Disney nu iets terugdoen door ons een eigen tuin te geven.

Dat klinkt als een lullig cadeautje, maar de tuinen is Disney-pretparken vormen een ongelofelijk belangrijk onderdeel van het pretpark. De tuinen en andere aankleding maken het verschil tussen een gewoon pretpark vol attracties en een sprookjeswereld als die van Disney. Over elke boom of bloem die je in Disneyland ziet, is nagedacht.

2000 vierkante meter

De tuin bevindt zich bij het hotel Disney’s Newport Bay Club en is meer dan 2000 vierkante meter groot. Het is volgens Disneyland Parijs “een scala aan kleuren, materialen, vormen en hoogten.” Het design is redelijk opvallend doordat er veel gebruik is gemaakt van strakke lijnen en dichte begroeiing.

“De tuin is vakkundig ontworpen door Jacqueline van der Kloet, de beroemde Nederlandse tuinontwerper, en Manon Hazebroucq, hovenier van Disneyland Paris. Zij hebben daarbij optimaal gebruik gemaakt van de hotelpromenade en de kronkelende paden die er omheen liggen. In het ontwerp zijn 115 soorten bloeiende planten gebruikt met vele verschillende tinten, zoals blauw voor de 25e verjaardag van Disneyland Paris, paars, roze, fuchsia, geel en oranje”, laat het pretpark weten.

The Dutch Flower and Garden Festival gaat op 28 juni open en je kunt er de rest van de zomer van genieten. Op 30 september sluit de Nederlandse tuin weer. Disneyland Parijs hoopt natuurlijk dat de tuin ons als Nederlanders extra aanleiding geeft om het pretpark te bezoeken tijdens zijn 25e verjaardag. En eerlijk is eerlijk: zelf pak ik graag elke reden om naar Disneyland te gaan aan.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.