Vanaf volgend jaar reis je met de flitstrein van Rotterdam naar Disneyland

Nu aan het lezen

Hoera: vanaf volgend jaar reis je met de flitstrein van Rotterdam naar Disneyland

Hoera: vanaf volgend jaar reis je met de flitstrein van Rotterdam naar Disneyland

Ben je fan van Disney? En van Disneyland Parijs? Dan hebben we goed nieuws voor je! Vanaf volgend jaar april kun je namelijk twee keer per dag met een directe flitstrein van Rotterdam naar Disneyland Parijs reizen. En dat kost je nog geen drie uur. Dat meldt het AD.

Op dit moment kun je niet direct met de trein naar Disneyland Parijs. Als je die kant op wilt, moet je in Brussel overstappen op een snelle trein of in Parijs op het metronetwerk. Over een jaar rijdt de Thalys echter twee keer vanuit Amsterdam en Rotterdam naar Charles de Gaulle en Marne la Vallée, waar het pretpark ligt.

“De bestemmingen leveren een bijdrage aan de duurzame ambities van het kabinet, om het reizen met de trein aantrekkelijker te maken”, aldus staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

3 uur

In totaal zul je 3 uur en 41 minuten onderweg zijn als je van Amsterdam naar Marne la Vallée reist. Vanuit Rotterdam ben je slechts 2 uur en 58 minuten onderweg. Wat een kaartje voor de trein gaat kosten, is nog niet bekend. Maar voor een enkeltje naar Parijs ben je met de Thalys vaak een paar tientjes kwijt.

 

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.