Nu aan het lezen
Er wordt al een hoop geschreven over het vlees: dat we moeten minderen met het eten, dat het slecht is voor het milieu omdat het veel water kost. Maar ook dat vooral mannen nog steeds 7 dagen in de week vlees eten. We weten inmiddels dat hier verandering in moet komen, zowel voor je eigen gezondheid als voor het milieu. Maar toch lukt die verandering nog niet helemaal. Zou de Nationale Week Zonder Vlees daarbij helpen?
Afgelopen weekend deden er ruim 40.000 mensen mee aan de klimaatmars in Amsterdam. Dat is goed nieuws, want we zijn ons zeker bewust van het feit dat er iets moet veranderen, te beginnen met de kleine stapjes die je zelf kunt zetten. De stichting Nationale Week Zonder Vlees helpt je hierbij, door je bewuster te maken.
Want als we naar de feiten kijken, dan zou je bijna gek zijn om niet mee te doen met deze vleesvrije week. Zo bespaar je per persoon maar liefst 130 liter water door een week geen vlees te eten. Daarnaast bespaar je gemiddeld 770 gram dierenvlees door vlees een week lang te laten staan.
Er is al een kleine verandering te zien in het consumeren van vlees. Maar toch willen vooral mannen hier nog geen verandering in willen te brengen, blijkt uit onderzoek van Triodos. 91 procent van de mannen vindt het belangrijk om vlees te eten.
1.000 Nederlanders deden mee aan het onderzoek en één derde gaf aan minder vlees te eten dan vorig jaar. Maar als de participanten de vraag ‘nooit meer vliegen’ of ‘nooit meer vlees eten’ voorgeschoteld krijgen, kiest het grootste deel toch voor nooit meer vliegen.
Wel begint de vleesvrije week steeds populairder te worden. Vorig jaar deden er 32.000 mensen aan mee, dit jaar hebben 52.000 mensen zich officieel ingeschreven via de website.
Heb je geen idee hóe je minder vlees kunt eten? Neem dan eens een kijkje op de website van Isabelle, de oprichter van deze vleesvrije week. Zij begon in 2013 met haar foodblog De Hippe Vegetariër om anderen te inspireren minder vlees te eten.
Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.