Documentaire over FYRE festival te zien op Netflix - Vance

Nu aan het lezen

Documentaire over FYRE festival te zien op Netflix

Documentaire over FYRE festival te zien op Netflix

Wat een exclusief festival zou moeten worden op de Bahama’s, zag er meer uit als het begin van een apocalyps. Er werden miljoenen gestopt in het FYRE festival, dat een festival zou moeten worden voor de echte infulencers, waaronder bekende Instagrammers en modellen.

Rapper Ja Rule en ondernemer Billy McFarland bedachten het festival, maar bij het zien van de documentaire blijkt dat ze vrijwel geen ervaring hadden met het festival. Wel hadden ze ervaring met marketing. Dankzij een promo video met bekende modellen, waaronder Bella Hadid, was het festival binnen no time uitverkocht. Het kon bijna niet anders dan dat FYRE festival een groot succes zou worden.

Beloftes niet nakomen

Maar waar de gelukkigen met een kaartje voor dit exclusieve festival vooral warm werden gehouden met beelden van de promo shoot, was er op de achtergrond vooral veel stress. De locatie werd last-minute gecanceld, waardoor de organisatie haastig op zoek moest gaan naar een nieuwe locatie.

Ook met de belangrijke punten van het organiseren van een festival werd geen rekening gehouden. Zo waren er vrijwel geen toiletten voor alle festivalgangers die zouden komen. Er werden villa’s beloofd en luxe tenten, maar in werkelijkheid werden er tentjes gebruikt die daar in de verste verte niet op leken.

Het FYRE festival is er nooit gekomen, maar de bezoekers waren er wel. Ze kwamen aan op het eiland, om te zien dat het festivalterrein nog niet af was. De artiesten waren afgezegd, eten en drank was er niet. Het was hoe dan ook totaal niet goed geregeld, ondanks dat er miljoenen in gestopt waren.

Slachtoffers

Dat alle bezoekers een kaartje hadden bemachtigd voor zo’n 1.000 dollar, was nog tot daar aan toe. Maar alle locals van het eiland die meehielpen met de opbouw van het festivals, konden ook niet meer uitbetaald worden. Organisator Billy zit inmiddels in de gevangenis. Er hangt een claim van 26 miljoen dollar en 6 jaar gevangenisstraf boven zijn hoofd, allemaal dankzij de documentaire die is uitgebracht.

Ja Rule is ook niet blij met de docu. Hij laat via Twitter weten dat ook hij slachtoffer is en voelt zich opgelicht door zijn toenmalige zakenpartner Billy.

Ook de eigenaresse van de catering die Billy zou helpen bij het FYRE festival is nooit betaald. Zij zit zelf met de schulden en besloot na de documentaire een GoFundMe-pagina op te richten. Inmiddels is er al flink wat geld voor haar opgehaald. Het is te hopen dat de rest van de slachtoffers ook op deze manier toch nog hun geld zullen krijgen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.