La Casa de Papel liefhebbers opgelet: er komt een gloednieuwe special

Nu aan het lezen

La Casa de Papel liefhebbers opgelet: er komt een gloednieuwe special

La Casa de Papel liefhebbers opgelet: er komt een gloednieuwe special

Kun je niet wachten tot het vierde seizoen van La Casa de Papel op Netflix verschijnt? En is de kans groot dat je ook dit hele seizoen in één keer afkijkt? Dan ben je vast blij om te horen dat de makers van de Spaanse hitserie nóg een verrassing in petto hebben. Er komt namelijk een gloednieuwe special aan: een documentaire over het ontstaan van de serie.

Documentaire

In een speciale documentaire zien we de makers van La Casa de Papel over het ontstaan van de serie, dat bevestigd Deadline. Deze documentaire verschijnt op 3 april, tegelijk met het vierde seizoen van de serie.

Het zal vooral gaan over het onverwachte succes van de serie, die vrijwel niemand verwacht had. Zo brak het derde seizoen een nieuw record met maar liefst 34 miljoen kijkers in één week. Voor de makers een verrassing, maar ook voor Netflix. Nog nooit eerder scoorde een niet-Engelstalige serie zó goed.

Bella Ciao

Heb je je ooit afgevraagd wat het nummer Bella Ciao nou eigenlijk precies met de serie te maken heeft? Ook dat wordt uitgelegd in de documentaire. Evenals een uitleg over de Dalí maskers en de casting van de acteurs.

Het vierde seizoen én de documentaire zullen vanaf 3 april te zien zijn op Netflix.

Spaanse series

Kun je niet wachten en wil je wel eens proeven van andere Spaanstalige series? Er staat tegenwoordig genoeg op Netflix, die al even spannend zijn als La Casa de Papel. Wat dacht je van Élite of Vis a Vis? Dankzij het succes van ook deze series zullen er zelfs nog meer Spaanstalige series aankomen.

De maker van La Casa de Papel is inmiddels al bezig met een nieuwe serie, genaamd Sky Rojo.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.