8 kleurrijke regenboogshirts die je ook buiten gay pride month wilt dragen

Nu aan het lezen

8 kleurrijke regenboogshirts die je ook buiten de gay pride month wilt dragen

8 kleurrijke regenboogshirts die je ook buiten de gay pride month wilt dragen

Homorechtenactivist Gilbert Baker (1952-2017) is de absolute vader van de Gay Pride. Hij ontwierp in de jaren ’70 hét symbool van lgbt-rechten: de regenboogvlag. Nu is de regenboog niet eigendom van één man, maar de regenboogvlag is wel dankzij deze activist een wereldwijd symbool van vrijheid, tolerantie en joy.

De vlag is de meest krachtige mijlpaal op het gebied van design, aldus het MoMa (Museum of Modern Art) die de regenboogvlag in 2015 opnam in de collectie. Voor de komst van de vlag wapperden homo-activisten met een roze driehoek, afgeleid van het symbool dat de Duitse nazi’s decennia gebruikten bij hun vervolging van homo’s.

Uniseks shirt

De zomermaanden staan traditioneel internationaal in het teken van de gay pride en haar talloze evenementen en feesten. Eind juli varen de boten weer voorbij tijdens de Amsterdam Gay Pride.

Kleurrijk, vrolijk en maatschappelijk: we kunnen er geen genoeg van krijgen, ook buiten de festiviteiten. Wil je je werkelijk één voelen met de idealen van de vlag en zoek je nog een outfit voor je komende gay feest (of kantoordag?)

Vanaf komende week kan je je hullen in een uniseks t-shirt van modemerk Weekday met daarop één van de acht kleuren en betekenissen.

Acht kleuren

De oorspronkelijke acht kleuren van de vlag reflecteerden de diversiteit van de LGBT community en bestaat uit: Roze (seks), rood (leven), oranje (genezing), geel (zonlicht), groen (natuur), turquoise (kunst), indigo (harmonie) en violet (geest).

Hul jezelf in een van de organic uniseks shirts en kies het woord waar jij je het meest verbonden voelt. Om de liefde te vieren én de fantastische regenboogvlag.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.