Drie studenten bouwkunde uit Delft verbouwen huis in Detroit dat ze kochten voor één maand stufi - Vance

Nu aan het lezen

Drie studenten bouwkunde uit Delft verbouwen huis in Detroit dat ze kochten voor één maand stufi

Drie studenten bouwkunde uit Delft verbouwen huis in Detroit dat ze kochten voor één maand stufi

Na je bachelor opleiding heb je 2 opties: verder studeren of beginnen met werken. Drie studenten bouwkunde aan TU Delft kozen voor een nog andere optie. Ze wilden de theorie die ze geleerd hadden op school omzetten in praktijk door een eigen project te starten, The Motown Movement. Ze kochten een huis in Detroit en besloten om er een duurzaam en zelfvoorzienend buurthuis van te maken. Daarover schrijft NOS op 3.

Maar hoe kunnen 3 studenten, die nog nooit gewerkt hebben een huis kopen? Dat komt omdat er zo’n 40.000 leegstaande huizen zijn in Detroit, die sinds de de crisis in de auto-industrie en de rassenrellen in de jaren zestig helemaal verwaarloosd werden. Bob (22), Dominik (23) en Ronen (22) legden hun stufi bij elkaar en kochten het huis voor 1000 dollar.

studenten-bouwkunde-delft-detroit

The-Motown-Movement-studenten-delft-detroit

De bedoeling is nu om het huis helemaal duurzaam te verbouwen met donaties. Momenteel hebben ze zo’n 80.000 euro opgehaald, waarvan 60.000 euro aan zonnepanelen, isolatiemateriaal en andere spullen. Hieronder zie je wat ze precies van plan zijn om met het huis te doen.

De jongens zijn echter niet van plan om zelf in het huis te trekken. Het moet een buurthuis worden waar workshops worden gehouden, bewoners kunnen internetten en zelf een gezin in kan wonen. In Detroit wonen namelijk veel alleenstaande moeders met kinderen zonder huis. Zij mogen hier wonen om gebruik te maken van de faciliteiten.

The-Motown-Movement-studenten-delft-detroit

Be the change you want to see in the world

Onder het motto ‘Be the change you want to see in the world’ steken ze komende maanden zowat al hun tijd in dit project. Ook al halen ze niet al het geld binnen dat ze nodig hebben, ze gaan door met het project. Nadien willen ze misschien toch wel starten met een master en hopen ze dat andere studenten in hun voetsporen stappen.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.