Dyson maakt een prachtige föhn: Dyson Supersonic

Nu aan het lezen

Dyson maakt nu behalve stofzuigers ook een prachtige föhn

Dyson maakt nu behalve stofzuigers ook een prachtige föhn

Nee dit is geen verlate 1 april grap. Stofzuigerfabrikant Dyson kondigt vandaag namelijk aan dat het bedrijf ook een föhn op de markt brengt. Het apparaat is nu al een designicoon van onze tijd te noemen.

De Dyson Supersonic föhn past eigenlijk erg logisch in het huidige productportfolio van de Britse electronicafabrikant, dat met name stofzuigers, luchtreinigers en ventilatoren maakt. Toch hoef je niet bang hoeft te zijn dat in de Dyson föhn dezelfde motor schuilgaat als in een stofzuiger: De electronica voor dit ontwerp werd speciaal ontwikkeld en is opzienbarend klein.

Schermafbeelding 2016-04-27 om 11.23.25

Alle producten van Dyson kenmerken zich door een kleurrijk en opvallend modern ontwerp, zo ook de Supersonic föhn. Daarnaast zitten er enkele slimmigheden in het apparaat die je niet in een normale föhn terug vindt. Zo heeft het een ingebouwde thermostaat die wel 20 keer per seconde de temperatuur meet: Zo wordt je föhn nooit te warm tijdens het gebruik. Ook blaast het apparaat twee keer zoveel lucht uit als een normale föhn, aldus de fabrikant.

De föhn wordt geleverd met een aantal verschillende koppelstukken, bijvoorbeeld om meer volume in je haar te blazen. Middels een magneetsysteem plaats je die opzetstukken op je föhn, geen gedoe meer met pastic aansluitingen die steevast kapot gaan.

Schermafbeelding 2016-04-27 om 11.23.45

Aan al dat moois zit helaas wel een flink prijskaartje vast, de Dyson Supersonic föhn zal omgerekend ongever €350 gaan kosten. Qua kleur heb je de keuze uit een stijlvolle ijzerkleurige met fuchsia roze variant, een wit met zilveren en een premium brons met zilveren model. Hij wordt in september in de winkels verwacht, precies op tijd voor de feestdagen.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.