Tech Thursday: Met deze drie gadgets overleef jij de hittegolf

Nu aan het lezen

Met deze drie gadgets overleef jij de hittegolf

Met deze drie gadgets overleef jij de hittegolf

Het is warm. Of beter: het is heet. Nederland is ondergedompeld in een hittegolf, met temperaturen die lokaal kunnen oplopen tot 38 graden. De kans is dus groot dat jij zwetend achter je laptop zit te werken. Maar met deze drie gadgets houd jij jezelf koel.

1. Minikoelkast

In dit weer krijg je van vrijwel iedereen dezelfde tip: drink voldoende! En dan wil je natuurlijk het liefste iets wat ijs- en ijskoud is. Maar als je druk aan het werk bent, is de kans groot dat je niet steeds zin hebt om op te staan voor een koud drankje.

Een minikoelkast met USB-aansluiting kan de oplossing bieden. De koelkast sluit je aan op je laptop met de kabel, waarna hij direct begint met koelen. In de koelkast is ruimte voor een blikje. Heb je dus dorst en zin in wat koels? Dan pak je het blikje uit de koelkast naast je laptop.

Dit soort koelkastjes zijn op diverse plekken op het internet voor ongeveer 20 euro te koop. Grotere formaten met ruimte voor meer blikjes (of een flesje!) zijn ook te koop, maar wel iets duurder.

Drinken hittegolf water

2. iTan Smart

Een echt gadget is het niet, maar iTan Smart is wel een ontzettend handige app. Het vertelt je namelijk wanneer je je moet insmeren of de schaduw op moet zoeken, zodat je niet verbandt in de felle zon.

In de app geef je aan hoe licht je huid is, welke zonnebrand je gebruikt en waar je bent. Vervolgens start je de timer en kun je gewoon van je dag genieten. De app vertelt je vervolgens precies wanneer je uit de zon moet gaan, zonder bijvoorbeeld je muziek te onderbreken.

Ook handig: de app vertelt je ook wanneer je lang genoeg in de zon bent geweest om het aanbevolen aantal vitamine D aan te maken. De app is alleen voor iOS beschikbaar, en je betaalt er 1,99 dollar voor.

3. Kapsul W5

Helaas, deze gadget is nog niet op de markt. Maar het is er wel een die je mogelijk voor volgend jaar wilt hebben. De Kapsul W5 is namelijk een gadget die je ruimte afkoelt naar de gewenste temperatuur. En het systeem is zo compact, dat je hem overal neer kunt zetten.

Kapsul-day hittegolf

De Kapsul W5 zet je voor een raam, je stopt de stekker in het stopcontact en kiest de gewenste temperatuur. Vervolgens begint het apparaat direct met koelen, en zo is op kantoor werken in de hitte opeens geen ramp meer. Helaas is het apparaat wel alleen geschikt voor ruimtes van ongeveer 15 vierkante meter of kleiner.

De Kapsul W5 wordt echter pas volgend jaar lente geleverd. Maar je kunt hem wel vast reserveren voor 499 dollar.

Bonustip: USB-ventilator

Deze gadget kon natuurlijk niet op de lijst ontbreken. Iedereen kent de USB-ventilator inmiddels wel, maar het blijven handige apparaatjes om snel mee af te koelen. Tegenwoordig heb je ze niet alleen voor laptops, maar ook voor smartphones. Dan kun je ook onderweg naar werk afkoelen.

De ventilatoren zijn tegenwoordig erg goedkoop en al vanaf een paar euro te vinden op het internet.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.