Emma Watson wordt Belle in Disneys 'Beauty and the Beast'

Nu aan het lezen

Emma Watson wordt Belle in Disneys ‘Beauty and the Beast’

Emma Watson wordt Belle in Disneys ‘Beauty and the Beast’

Een theatrale en dramatische trailer, zo is de aankondiging van de Disney klassieker Belle en het Beest het best te omschrijven. Meer nog is het een aankondiging, met weinig echt beeldmateriaal en slechts een glimp van Emma Watson, die in huid kruipt van niemand minder dan Belle.

Dan Stevens speelt het Beest, Luke Evans vervult de rol van de charmante Gaston en spelen er tal van andere Britse steracteurs in de film zoals Ewan McGregor (Lumière) en Emma Thompson als theepot.

Live-action

Het feit dat de film pas over zo’n tien maanden uitkomt, verklaart hierbij veel. De film is een live-action hervertelling van de oorspronkelijke animatiefilm uit 1991 waarin trouw zal worden gebleven aan het oorspronkelijke verhaal en liedjes, met wat nieuwe nummers.

Disney experimenteert al langer met dit soort type films, denk aan Alice in Wonderland met Johnny Depp, Maleficent met Angelina Jolie en Jungle Book die nu in de bioscoop draait

Throwback

De film vertelt het verhaal van Belle, een slimme, mooie en onafhankelijke jonge vrouw die wordt gevangen door een beest in een kasteel. Ondanks haar angsten, raakt ze bevriend met het betoverde personeel en leert ze verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ze realiseert zich dat hij heel vriendelijk hart en ziel heeft, die van de prins in hem.

Om alvast een beetje in de stemming te komen, kun je op Spotify naar de soundtrack van de animatiefilm luisteren:

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.