En de prijs voor bestverdienende vrouwelijke artiest van 2017 gaat naar Beyoncé - Vance

Nu aan het lezen

En de prijs voor bestverdienende vrouwelijke artiest van 2017 gaat naar Beyoncé

En de prijs voor bestverdienende vrouwelijke artiest van 2017 gaat naar Beyoncé

2017 is het jaar van Queen Bey. Met haar (visuele) album Lemonade weet de artieste menig hart te winnen, zo ook die van de andere koningin van de muziek: Adele. De zangeres brak in februari dit jaar haar Grammy voor ‘Beste Album van het Jaar’ in twee zodat ze deze fysiek kon delen met Beyoncé. Toch weet de Lemonade zangeres een andere prijs in de wacht te slepen, namelijk, die voor bestverdienende vrouwelijke muziekartiest van 2017.

Slay! Beyoncé staat dit jaar bovenaan de Forbes lijst van ’s werelds rijkste vrouwelijke muziekartiesten met een indrukwekkend bruto bedrag van 105 miljoen dollar. Haar bankrekening kreeg een behoorlijke oppepper na de Formation World Tour, welke in oktober 2016 tot een einde kwam en in totaal een kwart miljoen dollar opleverde. Toch is het opvallend dat Queen Bey dit jaar bovenaan de lijst komt te staan, zij deed het juist ‘rustig aan’ zodat zij afgelopen zomer haar tweeling ter wereld kon brengen.

Topvrouwen

Dit jaar stoot Beyoncé Reputation zangeres Taylor Swift van haar troon, die in 2016 bovenaan de Forbes-lijst stond. Toch weet Swift het in 2017 ook niet bepaald slecht te doen met een bedrag van 44 miljoen dollar en een derde plek op de lijst. Ook Adele heeft het druk met bankbiljetjes tellen. Zij staat namelijk op nummer twee in de lijst van bestverdienende vrouwelijke artiesten. Na haar eerste tournee in vijf jaar en een dijk van een album wist zij een bedrag van 69 miljoen dollar te bereiken. Dat is pas een indrukwekkende comeback.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.