Ethiopië plant maar liefst 353 miljoen bomen binnen 24 uur voor het milieu - Vance

Nu aan het lezen

Ethiopië plant maar liefst 353 miljoen bomen binnen 24 uur voor het milieu

Ethiopië plant maar liefst 353 miljoen bomen binnen 24 uur voor het milieu

Naar eigen zeggen heeft Ethiopië het wereldrecord bomen planten verbroken. Dit deden zij door maar liefst 353 miljoen bomen te planten op één dag. Het oude wereldrecord stond op naam van India, met 50 miljoen. Dit record is hiermee ruim ingehaald door Ethiopië.

De Ethiopische minister van Innovatie en Technologie Getahun Mekura meldde eerst het record dat verbroken werd met 200 miljoen bomen. In de avond stelde hij de cijfers bij naar een veel hoger getal: 353 miljoen. Wel moeten experts nog controleren of het nieuwe record ook echt klopt.

Klimaatverandering

Door miljoenen bomen te planten, wil het land een signaal geven aan de klimaatverandering en ontbossing afgeven. Volgens de VN is maar liefst 35 procent van de bebossing in Ethiopië verdwenen in de 21e eeuw.

Hoeveel bewoners hebben meegedaan aan deze actie, is nog niet bekend. Er werd wel al bekend gemaakt dat bedrijven hun deuren gesloten hielden. Op die manier konden de medewerkers meedoen aan de actie. Op ruim duizend plaatsen in het land deden vrijwilligers mee.

Opwarming van de aarde

Critici vragen zich af of het planten van bomen daadwerkelijk invloed heeft op de klimaatverandering. Uit een recent onderzoek van Zwitserse wetenschappers blijkt dat het planten van ongeveer één biljoen bomen de beste manier is om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Door extra er extra te planten, wordt de koolstof uitstoot gecompenseerd. Het is dus zeker wel een goede actie tegen de klimaatverandering. Als er één biljoen bomen geplaatst worden, zou de aarde niet in 2030, maar pas in 2050 met 1,5 graden zijn opgewarmd.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.