De droom van iedere autoliefhebber: Werken in een Ferrari-bureaustoel

Nu aan het lezen

De droom van iedere autoliefhebber: Werken in een Ferrari-bureaustoel

De droom van iedere autoliefhebber: Werken in een Ferrari-bureaustoel

Als je de nieuwe bureaustoelen van het Poltrona Frau voor het eerst ziet, herken je het meteen: dit zijn de stoelen uit een Ferrari. Maar dan als bureaustoel. De meubelmaker toont deze bijzondere bureaustoelen op de Milan Design Week. Het ontwerp is daadwerkelijk afkomstig van het Ferrari Design Team.

Er zijn een hoge en een lage versie van de stoel en beide modellen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Als je het mij vraagt is de hoge, rode versie de meest iconische. Het ontwerp lijkt zo afkomstig uit een sportauto van Ferrari en ook de kleur doet direct denken aan het automerk.

Ferrari bureaustoel

Al is er ook een zwarte variant met een duidelijk streep van boven naar beneden, die een duidelijk knipoog is naar een sportauto. Voor de buitenkant van alle verschillende modellen en kleuren is dezelfde soort kunststof gebruikt als Ferrari gebruikt in zijn auto’s.

De grote vraag is natuurlijk: hoeveel gaan deze Ferrari-bureaustoelen kosten? Dat is helaas niet bekend. Zoals vrij gebruikelijk is, staan alle modellen en opties netjes op de website van Poltrona Frau, maar staan er geen prijzen bij. Maar mijn gok is dat een samenwerking tussen een Italiaanse meubelfabrikant en Ferarri een prijskaartje heeft en dat je dus een flinke zak geld nodig hebt om hier een kantoor mee in te richten.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.