Geen zin om te koken? Neem een vegan-abonnement voor je maaltijden!

Nu aan het lezen

Geen zin om te koken? Neem een vegan-abonnement voor je maaltijden!

Geen zin om te koken? Neem een vegan-abonnement voor je maaltijden!

Iedereen is wel eens lui en bestelt dan een maaltijd. Maar die maaltijden zijn lang niet altijd gezond en vaak al helemaal niet vegan. EatPeasy wil daar verandering in brengen. Dit Rotterdamse bedrijf biedt namelijk abonnementen voor vegan eten.

EatPeasy heeft als doel om het gemakkelijker te maken om gezonder en duurzamer te eten, vertelt initiatiefnemer Maaike Stift in het AD. Ze begon haar bedrijf omdat ze wilde laten zien dat duurzaam eten erg gezond en veelzijdig kan zijn. Zelf was ze op dat moment al een tijdje vegetariër en had interesse in plantaardig voedsel.

Bijkomend voordeel is dat Stift niet alleen een passie heeft voor voeding en gezondheid, maar ook een studie Plant-Based Nutrition heeft gedaan. De perfecte combinatie om je eigen maaltijdbedrijf te beginnen dus. En dat werd EatPeasy.

Nog geen tientje per week

Het idee van EatPeasy is eenvoudig: je betaalt 8,40 euro per week en het bedrijf kookt en bezorgt de gezonde en duurzame maaltijden voor je. Iedere week is er een nieuw menu, maar alle maaltijden zijn altijd plantaardig. Populaire maaltijden komen vaker op het menu terug.

De maaltijden worden bezorgd op aangesloten pick-up-locaties. Dat zijn nu vooral bedrijven die een koelkast beschikbaar stellen om het eten in te bewaren. “Ik heb onderzocht waar de maaltijden het liefst geleverd worden. Mensen gaven aan dat het makkelijk is als zij de maaltijd niet hoeven aan te nemen, omdat zij vaak niet weten hoe laat zij thuis zijn”, aldus Stift in het AD.

Bovendien kun je niet alleen complete maaltijden bestellen, maar er zijn ook gezonde tussendoortjes. Voor 2,20 euro per week krijg je een snackabonnement, bijvoorbeeld handig voor op het werk.

Alleen in Rotterdam

Helaas is EatPeasy nu alleen nog in Rotterdam actief. Het bedrijf wil namelijk niet te veel vooruit werken, omdat ze voedselverspilling tegen wil gaan. Maar uiteindelijk moet er wel op een landelijk niveau geleverd worden. “Het liefst in samenwerking met een energieneutraal bezorgbedrijf.”

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.