Generatie Z blijkt ambitieuze avonturier te zijn op reis - Vance

Nu aan het lezen

Generatie Z blijkt ambitieuze avonturier te zijn op reis

Generatie Z blijkt ambitieuze avonturier te zijn op reis

Generatie Z, jongeren van 16 – 24 jaar, zijn misschien nog jong, maar ze hebben hun doelen al duidelijk op een rijtje. Uit onderzoek van Booking blijkt dat het ambitieuze avonturiers zijn als het om reizen gaat. Bijna 22.000 respondenten uit 29 markten deden mee aan dit onderzoek en dat geeft een paar mooie inzichten.

Generatie Z

De jongeren van de toekomst weten al goed wat ze willen met hun leven. Ze zijn avontuurlijk en pakken dit door op het gebied van reizen. Het blijkt dat 39 procent van plan is om minstens drie verschillende continenten te bezoeken in de komende 10 jaar. Daarnaast is 31 procent van plan om een tijd in het buitenland te studeren of wonen.

Maar liefst 51 procent is daadwerkelijk op zoek naar avontuur tijdens het reizen door paragliding en bungeejumpen. Maar ook hun eigen gesteldheid vinden ze belangrijk. 31 procent van respondenten die in eigen land op reis gaan, leren en ontdekken meer over zichzelf.

Alleen op reis

Ook door alleen op reis te gaan hoopt generatie Z meer te ontdekken, zowel over zichzelf als over de wereld. 25 procent is van plan om in de komende tien jaar een soloreis te maken. En bijna één vijfde is van plan om een tussenjaar te nemen of om in zijn of haar eentje te gaan backpacken.

Waar ze precies heen gaan, hebben de meesten ook al duidelijk voor ogen. 73 procent houdt namelijk al een bucketlist bij. De bestemmingen waarmee ze hun bucketlist aanvullen, halen ze uit inspiratie op bijvoorbeeld Instagram (39 procent).

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.