Slimme kleding van Tommy Hilfiger houdt bij hoe vaak je ze draagt

Nu aan het lezen

Goed idee of toch niet? Slimme kleding van Tommy Hilfiger houdt bij hoe vaak je ze draagt

Goed idee of toch niet? Slimme kleding van Tommy Hilfiger houdt bij hoe vaak je ze draagt

Tommy Hilfiger heeft slimme kleding gepresenteerd die bijhouden hoe vaak je ze draagt. Dat meldt Engadget. De vraag is: hebben we daar wel behoefte aan?

De kledinglijn Tommy Jeans Xplore bestaat uit broeken, t-shirts, hoodies, truien, petjes en tasjes van het merk. In alle kledingstukken zitten bluetooth-tags die contact maken met de Tommy-app op je telefoon. De tags houden bij hoe vaak je de kleding draagt. Voor iedere keer dat je ze aan hebt, krijg je een punt. Hoe vaker je ze draagt, hoe meer punten je hebt.

De kleding is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Privacy

Maar hoe goed is dat idee voor je privacy? Hoeveel data wordt er bijvoorbeeld verzameld en naar het merk verstuurd? En hoeveel controle heb je over die data? Volgens Tommy Hilfiger zelf moet je sowieso eerst de tag activeren en kun je die op elk moment uitschakelen.

Het bedrijf geeft echter wel toe dat er “mogelijk persoonlijke informatie” verzameld wordt. Alle informatie wordt versleuteld verstuurd. Je gegevens kun je op ieder moment weer verwijderen.

Willen we dit wel?

Maar de meest belangrijke vraag is of we dit soort slimme kleding wel willen. Je wordt immers wel een wandelend reclamebord voor Tommy als je echt actief meedoet aan het spelletje. Bovendien is het niet duidelijk wat je met de punten kunt doen. En het is maar de vraag of jij je kledingkast echt aan wilt passen voor wat kleine beloningen.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.