Google in regenboogkleuren voor Amsterdam Gay Pride 2016

Nu aan het lezen

Google in regenboogkleuren voor Amsterdam Gay Pride 2016

Google in regenboogkleuren voor Amsterdam Gay Pride 2016

Aanstaande zaterdag vindt de Canal Parade op de Prinsengracht plaats. Jaarlijks komen er honderdduizenden bezoekers op de boten en feesten af. Met zoveel te zien en zoveel mensen is het moeilijk om de juiste plek aan de kade te vinden. Google heeft daar nu iets op bedacht.

Een dag voor en tijdens de Canal Pride kun je de route die de boten varen in regenboogkleuren raadplegen. Zo kun je een goed plekje langs de kade vinden. Maar niet alleen Google Maps verandert in regenboogkleuren, ook de kleuren van Google Search veranderen door op woorden als ‘gay’ en ‘homo-huwelijk’ te zoeken.

Met #prideforeveryone hebben werknemers van Google uit 25 landen de afgelopen weken deelgenomen aan een Gay Pride bij hen in de buurt. Dit hebben zij gefilmd en samengevoegd tot een 360 graden video.

In het persbericht zegt Google altijd al een sterke band te hebben gehad met de LGBT-community. Ze zullen dan ook aanwezig zijn met een eigen boot (inclusief interactieve Kiss Cam) op de Canal Pride in Amsterdam.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.