Google Maps laat je nu je favoriete locaties delen met vrienden

Nu aan het lezen

Google Maps laat je nu je favoriete locaties delen met vrienden

Google Maps laat je nu je favoriete locaties delen met vrienden

Als je een ateekendje weg gaat in een onbekende stad is er altijd wel iemand in je omgeving die jou kan voorzien van wat inside tips. Maar wat nou als diegene niet alleen een kant-en-klare lijst aanlevert met must-sees en do’s, maar gelijk ook de locaties toevoegt in een app die bijna iedereen op zijn smartphone heeft staan?

Wij voorzien een uitkomst. Want let’s face it, niet iedereen die je belooft zijn of haar lekkerste restaurantjes en dierbare koffietentjes te delen, doet dat werkelijk. Google Maps kent de irritaties maar al te goed. Omdat we tegenwoordig liever in één klik iets delen, dan het verbaal te communiceren, komt de app met een hele fijne update voor al je wanderlust-impulsen.

Persoonlijke bucketlist

Vanaf nu kan je op zowel iOS als Android drie verschillende lijsten bijhouden in Maps: ‘favorieten,’ ‘plekken met een ster’ en ‘daar wil ik nog heen’. Die laatste dient als een soort persoonlijk bucketlist met daarin al je droomlocaties.

Daarnaast is er de optie custom made lijsten bij te houden die je kan delen met volgers, intimi of via een link: precies zoals je van Google gewend bent. Benieuwd naar de app-update: open de Google Maps-app en zoek naar dat ene cocktailbarretje dat je altijd hebt willen bezoeken. Zodra je op het scherm tikt krijg je de optie om de locatie te ‘saven’. Vervolgens kan je hem toevoegen aan één van je lijsten, waaronder favorieten.

Burger-lijst

De opties zijn eindeloos. Mocht je nu extreem gek zijn op pizza of hamburgers zijn (wie niet?) of juist keen on the veggies, dan fabriceer je eenvoudig een nieuwe lijst zoals ‘Sicke burgerplaces’ of ‘Dodelijk lekkere sapjes’.

Elke plek die je ooit hebt gesaved, zal verschijnen op de kaart zelf, zodat je ook jaren later er zeker van kan zijn dat je nog steeds bent voorzien van smakelijk eten in de buurt, waar je ook loopt.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.