De sluipwegwijzer uit Harry Potter is nu een functionaliteit op Facebook - Vance

Nu aan het lezen

De sluipwegwijzer uit Harry Potter is nu een functionaliteit op Facebook

De sluipwegwijzer uit Harry Potter is nu een functionaliteit op Facebook

Hoe geweldig zou het zijn als je een eigen sluipwegwijzer hebt net zoals Harry Potter in de films en boeken, waarop je kunt zien waar geheime gangen in je huis bevinden en waar mensen lopen?! Nou, Facebook maakt het werkelijkheid en noemt de nieuwe functie alleen geen sluipwegwijzer, maar Facebook Live Location.

Facebook Live Location is te gebruiken via de Messenger app waarop je kunt zien waar je vrienden zich bevinden en hoe ver ze van jou vandaan zijn. De functie heeft inmiddels al een update gehad waarbij je niet alleen je locatie van dat moment deelt, maar ook die van een uur later.

Hoe werkt het?

Om je live location te delen met je vrienden in een bericht, moet je het locatie icoontje aantikken. Je ziet dan een plattegrond met je actuele locatie en een blauwe knop met daarop ‘share location’. Je kunt ervoor kiezen om het met één of meerdere personen te sharen. De persoon of personen met wie je het deelt kan je dan volgen voor de komende zestig minuten. Je kan ook stoppen met het delen van je locatie door simpelweg op ‘stop sharing’ te klikken. Een klein klokje in de rechterhoek laat zien voor hoe lange tijd je je locatie deelt.

Facebook zegt dat de Live Location-functie je helpt wanneer je met vrienden hebt afgesproken in bijvoorbeeld een drukke stad of om je huisgenoot ’s nachts te laten weten dat je onderweg naar huis bent. Het is dus niet zo net zoals bij de ‘Zoek Vrienden’ app op iOS dat je continu wordt gevolgd door je gekozen vrienden, maar alleen voor één uur. De functie is voor nu alleen beschikbaar in Amerika op iOS en Android.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.