Game of Thrones komt volgende zomer met slechts 7 afleveringen

Nu aan het lezen

Game of Thrones komt volgende zomer terug met slechts 7 afleveringen

Game of Thrones komt volgende zomer terug met slechts 7 afleveringen

Game of Thrones fans opgelet: de serie zal officieel later beginnen dan normaal én met minder afleveringen.  HBO bevestigt dat seizoen 7 volgende zomer wordt uitgezonden met 7 afleveringen – drie minder dan de gebruikelijke 10.

“Nu de winter is begonnen in Game of Thrones, voelde producers David Benioff en D.B. Weiss dat de verhaallijnen beter uit de verf zouden komen door de productie iets later te starten wanneer het weer verandert”, aldus HBO hoofd programma Casey Bloys in de aankondiging die hij maandag deed.

“In plaats van het gebruikelijke voorjaarsbegin, verplaatsen we het begin van het seizoen nu naar de zomer om het te laten passen bij het opnameschema”, schrijft The Verge.

Iron Throne

HBO voegde eraan toe dat het volgende seizoen zal worden geschoten in Noord-Ierland, Spanje en IJsland. Het is al weer een paar jaar geleden dat Thrones IJsland gebruikte voor essentiële scenes.

Dat seizoen 7 slechts 7 afleveringen zal hebben, klopt ook met wat de sterren van de show recentelijke hebben gezegd over het geclaimde einde van de serie. In een interview zei Benioff dat de serie nog hooguit 15 afleveringen te gaan had.

Dit betekent allemaal dat het laatste seizoen maximaal 8 afleveringen zal hebben om te laten zien wie de Iron Throne wint.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.