BBC maakt een natuurdocumentaire over Fantastic Beasts

Nu aan het lezen

Harry Potter-fans opgelet: er komt een natuurdocumentaire over Fantastic Beasts

Harry Potter-fans opgelet: er komt een natuurdocumentaire over Fantastic Beasts

J.K. Rowling blijft ons keer op keer verbazen met geweldige werelden en beesten in Harry Potter en Fantastic Beasts. Die werelden zijn zelfs zo fantastisch, dat er nu een natuurdocumentaire over wordt gemaakt. De BBC gaat in samenwerking met Warner Bros. en het Natural History Museum in Londen namelijk een documentaire maken over waar de mythische en fantastische beesten van J.K. Rowling hun oorsprong vinden.

De Niffler, de Phoenix en de Hippogrief: het zijn slechts een paar van de vele fantastische beesten waar J.K. Rowling in meer dan twintig jaar Harry Potter over heeft geschreven. Maar veel van die beesten vinden hun oorsprong in de echte wereld. Niet alleen zijn er mythische verhalen over dergelijke beesten, maar er zijn zelfs connecties te vinden met dieren die écht in onze wereld bestaan.

Om die verbindingen tussen onze wereld en die van Harry Potter te vinden, wordt er nu een documentaire gemaakt. De bedoeling is dat kijkers meegenomen worden op reis van de verborgen gangen van het Natural History Museum tot de bevroren steppen in Siberia en verborgen grotten in Madagascar, zo schrijft de BBC in zijn aankondiging.

Bovendien zien we in deze documentaire ook delen van de tentoonstelling Fantastic Beasts: The Wonder of Nature in het Natural History Museum. Deze tentoonstelling – die in de lente opent – combineert film, televisie, literatuur en wetenschap. Hierin zie je legendarische beesten, maar ook historische objecten uit de wetenschappelijke collectie van het museum.

Stephen Fry vertelt

Voor de fans van de audioboeken van Harry Potter geeft de documentaire nog een extra leuke toevoeging: Stephen Fry. Stephen Fry is een Britse acteur en schrijver, maar ook degene die de audioboeken van Harry Potter heeft ingesproken. De link tussen hem en de Harry Potter-wereld wordt nu extra verstevigd, aangezien Fry zijn stem ook leent voor deze documentaire.

Wanneer de Fantastic Beasts-documentaire precies moet verschijnen, is nog onbekend.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.