Het doel van Mark Zuckerberg voor 2019: discussies voeren - Vance

Nu aan het lezen

Het doel van Mark Zuckerberg voor 2019: discussies voeren

Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Het doel van Mark Zuckerberg voor 2019: discussies voeren

Zuckerberg stelt elk jaar een nieuw doel voor zijn business imperium, zo ook dit jaar. Vorig jaar was dit ‘Facebook repareren’, en hoewel dat nog steeds niet helemaal gelukt is, besluit hij toch een nieuw doel te stellen voor 2019. Dit jaar wil hij zichzelf uitdagen door discussies te voeren over de toekomst van de technologie. Een belangrijke doel voor het nieuwe jaar dus.

Discussies

De gesprekken zullen gevoerd worden met leiders, experts en Facebook communities. Tijdens deze gesprekken zal hij het hebben over de kansen, de uitdagingen, de verwachtingen en de verlangen van Facebook, maar ook over de toekomst van de technologie. Met deze discussies wil Zuckerberg “mensen samenbrengen om ’s werelds grootste problemen samen op te lossen”. Elk gesprek zal live te volgen zijn via Facebook of Instagram.

Spotlight

Hoewel Zuckerberg er niet zo erg van houdt om in de schijnwerpers te staan, organiseert hij toch eens in de paar weken deze discussies. Het is nog onduidelijk of hij hier zelf ook bij aanwezig zal zijn. Facebooks CEO is iemand die vrijwel niets aan het toeval overlaat en daarom zorgvuldig geregisseerde publieke optredens heeft.

In een post op Facebook laat hij weten dat hij zich met zijn nieuwe uitdaging ook persoonlijk flink zal moeten uitdagen. Hij zegt zich meer bloot te willen geven dan wat hij doorgaans gewend is te doen als engineer. Wat hij daar precies mee bedoelt, is nog onbekend.

Persoonlijke doelen

De afgelopen jaren is Zuckerberg zich  steeds meer gaan richten op persoonlijke doelen. Die begonnen als vrij gemakkelijk, zoals elke dag een stropdas dragen in 2009, tot wat serieuzer in 2018, namelijk de problemen van Facebook oplossen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.