Zo ziet de nieuwe duurzame en uniseks capsule-collectie van H&M eruit

Nu aan het lezen

Zo ziet de nieuwe duurzame en uniseks-collectie van H&M eruit

Zo ziet de nieuwe duurzame en uniseks-collectie van H&M eruit

Ben jij gek op de kastinhoud van de mannen in je omgeving? Zweer je bij een oversized trui met strakke lijnen in plaats van body hugging jurken? Dan heeft H&M goed nieuws voor je.

De Zweedse modeketen komt met de meest ‘democratische’ collectie so far, aldus de Amerikaanse woordvoerder Marybeth Schmitt. Onder de noemer Denim United kunnen we vanaf 23 maart (in de VS, wellicht komt Nederland later) los gaan in de webshop op in totaal 26 artikelen die volledig uniseks zijn én behoorlijk duurzaam.

De artikelen vormen de capsule-collection, zoiets als een ‘traditionele’ capsule wardrobe maar dan nog beperkter.

Genderneutraal & duurzaam

Volgens H&M is de collectie een logische stap: mode zou volgens de woordvoerder ‘altijd inclusief moeten zijn.’ Naast genderneutraal, is elk kledingstuk uit de Denim United-collectie gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch en gerecycled katoen. Het is daarmee één van de meest progressieve lijnen in de geschiedenis van de modeketen.

“Het is erg natuurlijk voor ons om een unisex collectie te lanceren gezien mode constant veranderd en er geen grenzen zijn in democratische stijl”, aldus H&M.

Hoodie

Neem alvast een sneak peak uit de collectie en bid dat het zeer spoedig naar Nederland komt. P.s. Nu heb je alleen niet meer het excuus die hoodie van je vriend te jatten…

 

 

 

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.