IKEA wil eind dit jaar meer stroom te genereren dan dat het verbruikt

Nu aan het lezen

IKEA wil eind dit jaar meer stroom te genereren dan dat het verbruikt

IKEA wil eind dit jaar meer stroom te genereren dan dat het verbruikt

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen bij de consumenten, maar ook grote bedrijven doen steeds vaker investeringen in duurzame middelen. Zo ook IKEA is goed op weg om te verduurzamen. Het bedrijf doet een grote investering in duurzame energie en is op dit moment zelfs op weg om meer stroom te genereren, dan dat het verbruikt.

De Zweedse winkelketen is bezig met met plannen om in 2020 energieneutraal te zijn. En daar kunnen een hoop grote bedrijven waarschijnlijk wel een voorbeeld aan nemen!

Investeringen in duurzame energie

De afgelopen 10 jaar heeft IKEA zo’n 2,5 miljard euro in wind- en zonne-energie geïnvesteerd. Daarin gaan ze zelfs nog een stapje verder. Afgelopen week kondigde de woongigant aan dat zij maar liefst 49 procent van de aandelen neemt in twee grote Amerikaanse zonne-energieparken. Binnen enkele maanden zouden deze parken operationeel moeten zijn.

De CEO van INGKA, de Nederlandse foundation die in 1982 werd opgezet door IKEA-oprichter Ingvar Kamprad, laat weten dat hij blijft investeren in duurzame energie. Volgens hem is dit een vorm van ‘slim zaken doen’. Vooral omdat de toekomst van fossiele brandstoffen en het verspillend gebruik van beschikbare middelen in de toekomst alleen maar kostbaarder worden.

IKEA als voorbeeld

De woongigant wil maar al te graag dat bedrijven en regeringsleiders een voorbeeld aan het bedrijf neemt. Zo roept de CEO op om bij de Climate Action Summit aanwezig te zijn. Hiermee wil hij dat de bedrijven en regeringsleiders een meedenken aan oplossingen zodat de opwarming van de aarde niet hoger zal worden dan 1,5 graden Celsius.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.