Deze hoge hakken voor baby's tillen de babymode naar een next level - Vance

Nu aan het lezen

Deze hoge hakken voor baby’s tillen de babymode naar een next level

Deze hoge hakken voor baby’s tillen de babymode naar een next level

Het is tegenwoordig een trend om je pasgeboren baby zo fashionable mogelijk aan te kleden. Van haarbanden met bloemen tot aan mini Nikes; het kan niet gekker zou je denken. Nou wel dus, een Amerikaanse bedrijf lift babymode naar een next level met speciale hakken voor baby’s.

Pee Wee Pumps is hoe het bedrijf zichzelf noemt en begon in 2014 met het verkopen van hoge hakken voor baby’s met het idee dat ‘de schoenen mama’s favoriete paar hakken zijn maar dan in in een klein maatje’. De miniatuur hakjes zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en printjes en hebben zelfs ‘schattige’ namen als Diva of Pretty in Pink. Ja, ik moest ook even slikken.

Protest

Het eerste wat ik dacht toen ik deze kinderhakken zag is: “Dit kan toch helemaal niet goed zijn voor een paar maanden oude baby?” Zo zijn er een hele hoop ouders met mij die fel tegen de kinderhakken zijn. Het is niet alleen slecht voor de groei van een kindervoetje, maar ook kunnen de schoenen een negatief effect hebben op seksisme. Een ouder reageerde op een Facebook-post dat je er niet van uit kan gaan dat alle meisjes hakken willen dragen. “Deze moeder heeft niet eens een paar hakken. Ik heb een paar wandelschoenen!”

De oprichtster van Pee Wee Pumps, Michele Holbrook, zegt tegen TODAY dat “de schoenen gemaakt zijn van katoen met een zachte schoenzool. Ze zijn eigenlijk niks meer dan een slipper.” Over de claim dat de schoenen eventueel seksisme kunnen uitdragen zegt Holbrook: “Er wordt teveel over nagedacht. De schoenen zijn ook niet gemaakt om op te lopen. Uiteindelijk wordt de schoen alleen maar gebruikt als foto prop. Je moet het meer zien als een lachertje.”

Voor wie nog niet overtuigd is door deze argumentatie van de oprichtster, moet misschien nog even naar deze promotievideo kijken. Kijk de video sowieso even als je wilt lachen.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.