De beste bingewatch-maatjes? Dat zijn onze huisdieren

Nu aan het lezen

De beste bingewatch-maatjes? Dat zijn onze huisdieren

De beste bingewatch-maatjes? Dat zijn onze huisdieren

Uren met elkaar op de bank liggen en alleen opstaan om wat te drinken of te eten pakken. Om daarna weer lekker verder te bingen. Netflix weet dat er genoeg gebinged wordt en deed daarom onderzoek naar met wíe we dit het liefste doen.

Wat bleek? Maar liefst 58 procent van de 50.000 respondenten gaf aan dat zij dit het liefst met hun huisdieren doen. Een kat of hond blijkt de perfecte binge-partner te zijn.

De reden? Met iemand anders naar je favoriete serie kijken kan voor best wat irritatie zorgen. Er bestaat namelijk een kans van spoilers als je met iemand samen kijkt – tenzij jullie volledig gelijk lopen natuurlijk. En dan is er nog de kans dat er doorheen gekletst wordt, net wanneer het spannend is.

Troost van huisdier

Met een huisdier heb je hier in ieder geval geen last van. Daarnaast kunnen de huisdieren ook nog troost bieden als de serie spannend of zielig begint te worden. Eén op de drie van de ondervraagden geeft aan dit wel eens te doen.

Maar dat is niet het enige, want 22 procent vindt hun hond of kat ook nog eens de beste gesprekspartner is om over de serie of film te kletsen.

Alles voor je huisdier

Sommige baasjes kunnen best ver gaan om het zo comfortabel mogelijk te maken voor hun harige vriendjes. Zo geeft 34 procent van de respondenten aan dat zij van plek verwisselen omdat hun huisdier dan lekkerder kan liggen.

Eén op de vijf koopt zijn huisdier om met snoepjes om nog langer te blijven kijken en heeft 12 procent de serie wel eens uitgezet omdat het huisdier de serie niet leuk leek te vinden. Alles voor je huisdier, natuurlijk.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.