De Japanse spelshow Slippery Stairs is te hilarisch voor woorden

Nu aan het lezen

Glibberige Japanse spelshow Slippery Stairs werkt enorm op je lachspieren

Glibberige Japanse spelshow Slippery Stairs werkt enorm op je lachspieren

Oh Japan, je weet altijd precies wat je moet doen op ons op een druilerige maandagmiddag op te beuren.

Bij de hilarische spelshow Slippery Stairs moeten zes deelnemers de top van een trap bereiken terwijl de treden zijn besmeurd met een glibberige substantie. Het is negen minuten aan actie die letterlijk pijn doet in je buik van het lachen.

Vanwege de gladheid, glibberen de deelnemers de hele studio door. Ze dragen mede daarom knie- en kinbeschermers.

Spelshow

De Nederlandse Juan Buis tweette maandagmiddag hoe het kan dat deze spelshow ons niet eerder is bereikt. Zijn tweet leverde hem in luttele uren al meer dan 4.500 retweets en 7.167 likes. Een dag eerder werd de volledige aflevering van Slippery Stairs online gezet.

Het is overbodig te zeggen dat met Juan het voltallige internet smult van deze spelsensatie. Het gevoel dat je krijgt bij het zien van de video, is het best te omschrijven als een combinatie van frustratie en piepend gelach, schrijft één fan van het eerste uur.

Gekleurde latexpakjes

Terwijl we je het antwoord op Juans vraag schuldig blijven, zetten we ondertussen de video met gekleurde latexpakjes op repeat en wensen we dat er snel meer beeldmateriaal onze kan op komt. Here’s to hoping!

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.