Je smartphone is binnenkort je nieuwe paspoort - Vance

Nu aan het lezen

Je smartphone is binnenkort je nieuwe paspoort

Je smartphone is binnenkort je nieuwe paspoort

Een paspoort past vaak niet in je broekzak en mocht het wel passen, dan zit het altijd in de weg. Als je aan het reizen bent, heb je hem snel in je tas gestopt of je kunt hem alweer pakken. Je moet dan alleen eerst even je hele tas op de kop gooien, aangezien dat ding natuurlijk weer ergens onderin ligt. Paspoorten zijn gewoon onhandig. Het Britse bedrijf De La Rue is bezig met het ontwikkelen van een technologie waardoor je straks geen fysiek paspoort meer nodig hebt. Je hebt dan alleen nog je telefoon nodig.

Het zal dan precies hetzelfde werken met een boardingpass, die je ook via je telefoon kunt laten scannen. Het enige probleem is dat het beveiligd op je telefoon moet staan, zodat het niet gekopieerd kan worden. En daarvoor is nieuwe hardware voor nodig, die telefoons nu nog niet bezitten.

“Het systeem moet ook draadloos kunnen communiceren met paspoortlezers, want als je het scant als een QR code, zoals bij een vliegticket gebeurt, kan het gekopieerd worden”, vertelt David Jevans van een beveiligingsbedrijf in Engeland aan The Telegraph. Er moet nog veel gebeuren voordat dit voor het grote publiek bruikbaar is.

Een digitaal paspoort is niet meer dan logisch in dit tijdperk. We doen alles met onze telefoon, dus waarom zou onze identiteit ook niet digitaal opgeslagen kunnen worden?

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.