De digitale VrijMiBo stom? Niet met deze vijf ideeën

Nu aan het lezen

Digitale VrijMiBo’s stom? Niet met deze 5 ideeën!

Digitale VrijMiBo’s stom? Niet met deze 5 ideeën!

We konden de afgelopen maanden eindelijk weer af en toe voorzichtig naar werk toe. Maar sinds een paar weken mag dat niet meer, en zitten we dus weer voornamelijk thuis. Zo ook tijdens de VrijMiBo, waar vaak maar een digitale variant van gemaakt wordt. Toch blijken die digitale varianten niet altijd even goed te werken, zeker niet als je met zijn allen simpelweg in een Zoom-gesprek zit. Met deze vijf ideeën wordt je digitale VrijMiBo een stuk leuker.

1. Pubquiz

De pubquiz doet het bij vrijwel elke borrel goed, en dit concept leent zich ook perfect voor de digitale VrijMiBo. Je kunt digitaal een vraag stellen en iedereen geeft voor zichzelf, vanuit huis het antwoord. Deze quizzes kun je laten organiseren, maar er zijn ook diverse partijen die er op vaste avonden eentje organiseren. Daar kun je natuurlijk ook op inspringen.

Wil je het net ietsje origineler doen? Maak dan je eigen pubquiz, bijvoorbeeld via Kahoot. Met deze online dienst kun je zelf de vragen en antwoorden bedenken, zodat je het geheel net iets persoonlijker of grappiger kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen over behaalde successen op het werk, welke collega de afgelopen week een grappige uitspraak deed en van wie die schattige hond nu is. Zo maak je er gegarandeerd een feestje van!

2. Digitale tasting

Wat is een VrijMiBo nu zonder een lekker biertje of wijntje? Maar in plaats van te grijpen naar dat drankje dat je altijd neemt, kun je deze vrijdagmiddag ook gebruiken om eens wat nieuws uit te proberen. Dat kan bijvoorbeeld met een digitale tasting, die nu door diverse partijen georganiseerd worden. Zo kun je wijn proeven via Viqh aan Huis of bier proeven via De Burgemeester.

Het idee is simpel: de wijn of het bier wordt bij iedereen thuis bezorgd en via je webcam proef je de verschillende drankjes. Vaak hebben dergelijke pakketten een expert die ook digitaal bij de borrel is, om je meer te vertellen over wat je drinkt. Zo heb je én een hoop lol én leer je nog eens wat nieuws. Bovendien is dit een stuk gestructureerder dan met zijn allen naar een webcam schreeuwen onder het genot van een biertje, maar zeker niet minder gezellig.

3. Doe een workout

Oké, oké, de VrijMiBo is misschien niet hét moment waarop je denkt aan een lekkere workout. Toch is dit wel een leuk idee als je eens wat anders wil doen dan bier of wijn drinken en een gesprek proberen te voeren via Zoom/Teams/Meet. Zo’n digitale yogales kan bovendien ook nog eens goed zijn voor de teambuilding, en het kan behoorlijk grappig zijn om je samen, digitaal in rare posities te werken. Natuurlijk kun je de workout-sessie altijd afsluiten met een welverdiend drankje.

4. Feestpakket

Wil je het allemaal wat eenvoudiger aanpakken, maar er tóch een leuk feestje van maken? Dan kun je er ook voor kiezen om bij iedereen een feestpakket te laten afleveren. Pak een doos, stop er wat confetti en slingers in en voeg een lekker drankje toe, en je hebt een leuk pakket voor een gezellige avond.

Wil je het nog wat specialer maken, dan kun je er ook voor kiezen om mensen zelf wat te laten maken. Je kunt bijvoorbeeld een recept en basisingrediënten voor lekkere koekjes in het pakket stoppen, of – als je flink wat geduld hebt – spullen om zelf bier te brouwen. Het duurt even voor het klaar is (lees: een paar weken), maar daarna kun je wel met zijn allen genieten van eigengemaakte biertjes.

5. Spelletjesavond

Tot slot kun je een digitale VrijMiBo ook een stuk leuker maken door met zijn allen spelletjes te spelen. Een dienst als Houseparty leent zich hier goed voor: je kunt met maximaal acht mensen videobellen en tegelijkertijd spelletjes spelen als Quick Draw of Trivia.

Wil je met meer mensen videobellen en toch spelletjes spelen? Dan kun je bijvoorbeeld ook Ranking Your Friends spelen, waarbij je vragen moet beantwoorden over elkaar, of via Jackbox Games aan de slag. Heb je liever wat meer uitdaging? Dan kun je tegenwoordig ook met zijn allen naar een een digitale escape room. Keuze genoeg dus!

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.