Kom tot rust in de groene oase van Plant Bathing Studio - Vance

Nu aan het lezen

Kom tot rust in de groene oase van Plant Bathing Studio

Kom tot rust in de groene oase van Plant Bathing Studio

Een groene omgeving zorgt voor minder stress. En om die omgeving zo groen en gezond mogelijk te houden, kun je van je kamer een echte urban jungle maken. Daar zit alleen een nadeel aan: je bent flink wat geld kwijt aan het kopen van deze planten, en het is nogal een klusje om al deze planten in leven te houden. Daar is nu de oplossing voor: de Plant Bathing Studio in Amsterdam.

De letterlijke vertaling – het baden in planten – is dan ook precies wat je hierbij kunt verwachten. Want zodra je de studio binnenstapt, bevind je je in een groene oase. Midden in de stad.

Plant Bathing

Het ‘baden in planten’ komt uit Japan, waar het heel populair is. Volgens een Japan deskundige gaat het de Japanners meer dan alleen ontspanning. De natuur is namelijk een belangrijk symbool in Japan. Uit onderzoek is gebleken dat planten een hoop voordelen hebben. Zo wordt je creatiever van planten en hebben ze een stress-verlagende functie. Om dat te ervaren, hoef je dus niet meer per se een tripje naar het bos te maken.

Toch is niet iedereen het daarmee eens. Omgevingspsycholoog Sjerp de Vries vertelt aan RTL Nieuws dat er nooit goed is onderzocht hoeveel planten dit effect creëren. Volgens hem kun je dan ook beter een kwartiertje wandelen in het bos, omdat je dan ook beweegt én zonlicht op je gezicht krijgt.

Ontspannen

Het zou kunnen dat dit ontspannen gevoel binnen no time weer verdwenen is zodra je verder gaat met je normale leven. Toch kan het natuurlijk geen kwaad om de drukte van de stad even te ontlopen tijdens een bezoekje aan de Plant Bathing Studio. Want zo’n prachtige omgeving kan natuurlijk wel voor een hoop creativiteit zorgen. En wie houdt er nou niet van een beetje groen in zijn leven?

Benieuwd geworden? Voor slechts één euro kun je 5 minuten in de pop-up store rondlopen om zelf deze rust te ervaren. Moet je wel een beetje opschieten, want de studio is nog maar te bezoeken tot 20 oktober.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.