Stressvolle periode? Deze planten zorgen voor meer rust - Vance

Nu aan het lezen

Stressvolle periode? Deze planten zorgen voor meer rust

Stressvolle periode? Deze planten zorgen voor meer rust

Ben je begonnen aan een nieuw collegejaar en moet je na je vakantie weer voor de volle bak aan de gang? Dan kan dat voor best wel wat stress zorgen. Hoe houd je je hoofd nou koel tijdens deze drukke periode? Je kunt natuurlijk kiezen voor een yogales om weer helemaal zen te worden, een paar minuten mediteren, een lekker glas wijn. Of je kiest voor een van deze planten in je huis (of allemaal).

Planten doen het natuurlijk altijd goed in je interieur, je kunt er tenslotte niet genoeg van hebben. Een urban jungle is nog steeds hartstikke hip. Maar wist je dat planten meer kunnen doen dan alleen maar mooi zijn? Een hoop planten zuiveren de lucht, maar kunnen ook voor rust zorgen. Deze planten helpen je hierbij:

Lavendel

De prachtig paars gekleurde lavendeltakken met de heerlijke geur worden al jarenlang gebruikt bij mensen met een depressie. De geur hiervan werkt namelijk kalmerend. Daarnaast kan de geur ook de hartslag doen verlagen in stressvolle situaties. Handig voor als de tentamenweek er weer aankomt!

Munt

Munt is niet alleen lekker om thee (of een mojito) van te maken, de geur is ook een soort wondermiddel. Door hieraan te ruiken kan je frustratiegehalte verlaagd worden en je alertheid verhoogt. Het plantje kennen we allemaal wel uit de supermarkt, maar het nadeel is dat de supermarktplanten erom bekend staan niet lang in leven te blijven. Ga daarom naar een plantenwinkel voor dit plantje of koop kruiden om hem helemaal zelf te laten groeien. Moet lukken!

Jasmijn

Het is een prachtige plant en het ruikt ook nog eens heerlijk. Dat zijn eigenlijk al twee redenen om een jasmijnplant in huis te halen. Maar uit onderzoek blijkt dat de geur van deze plant ook nog eens een kalmerend effect op ons heeft.

Aloë Vera

Deze plant is eigenlijk onmisbaar om in huis te hebben. Niet omdat deze lekker ruikt of nou zo prachtig mooi is, maar wel omdat het handig is voor een hoop verschillende dingen. Zo kun je een stukje van de plant afsnijden en op je huid smeren als je verbrand bent, of op bijvoorbeeld een schaafwond. Maar de plant zuivert ook nog eens de zuurstof en geen ’s nachts zuurstof af. Heb je een goede nachtrust nodig? Dan kan deze plant nog wel eens wonderen verrichten.

Sansevieria

Uit onderzoek van NASA blijkt dat deze plant een hoop gifstoffen uit de lucht haalt en deze als schone zuurstof afstoot. Hierdoor kunnen de zogenaamde vrouwentongen je energieniveau verbeteren, hoofdpijn verminderen en je beter adem laten halen. Daarnaast is dit ook nog eens een van de makkelijkste planten om te verzorgen. Ben je niet zo’n ster in het verzorgen van planten, dan is dit dus een echte aanrader.

Goudpalm

Tot slot is de goudpalm een plant die ook weer goed is voor je gezondheid. Deze plant zuivert namelijk ook de lucht, en haalt het de giftige stoffen ormaldehyde, trichloorethyleen en benzeen uit de lucht. Dat is prettig voor jou, want het inademen van zuivere lucht zorgt weer voor een lagere bloeddruk. Fijn in stressvolle situaties.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.