Wat leest een miljardair? Bill Gates geeft zijn mustreads van 2016 - Vance

Nu aan het lezen

Wat leest een miljardair? Bill Gates geeft zijn mustreads van 2016

Wat leest een miljardair? Bill Gates geeft zijn mustreads van 2016

Iedereen droomt er wel van om op een dag wakker te worden als Bill Gates, één van de rijkste personen ter wereld. Maar hoe ziet zo’n dag er eigenlijk uit voor iemand die niet meer hoeft te werken om meer dan comfortabel te leven. Bill Gates houdt zich tegenwoordig bezig met wat bij te lezen over tennis en elektriciteitsnetten.

Met de kerstperiode in zicht kon Gates geen beter moment kiezen om zijn favoriete boeken van 2016 op zijn website te delen. Hier vind je misschien inspiratie voor kerstcadeautjes en wie weet wordt jouw familielid of vriend ook wel een miljardair dankzij deze boeken.

1. String Theory – David Foster Wallace

Bill Gates is gepassioneerd door tennis. Daarom is dit één van zijn lievelingsboeken van 2016. Het grappige is dat iedereen zal denken dat je het over een natuurkundeboek hebt als je de titel laat vallen in een conversatie.

string theory-David Foster Wallace

2. Shoe Dog – Phil Knight

Als self-made man bewondert Bill Gates andere entrepreneurs en is hij steeds benieuwd naar hun verhalen. Dit boek van Nike’s co-founder is volgens hem een eerlijke samenvatting van de weg naar succes: rommelig, onzeker en bezaaid met fouten. Volgens Gates is het in dit boek niet de bedoeling van Knight om de lezer iets te leren, hij wilde vooral een eerlijk verhaal schrijven over zijn eigen carrière.

Shoe-Dog-Phil-Knight

 

3. The Gene – Siddhartha Mukherjee

Het boek van Dokter Mukherjee is een redelijk wetenschappelijk boek, dat geschreven is voor normale mensen zoals jij en ik. Het gaat over de genen van de mens en is daarom relevant voor iedereen. Hij neemt ons in dit boek mee naar het verleden, tegenwoordige tijd en de toekomst van de gen-wetenschap.

The-Gene-Siddhartha-Mukherjee

4. The myth of the strong leader – Archie Brown

Door de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de bizarre beslissing van de Britten om te scheiden van Europa, voelde de CEO van Microsoft zich een beetje verplicht om dit boek uit 2014 te lezen. Archie Brown heeft 50 jaar lang political leadership bestudeerd voor de Oxford University en dit samengevat in een boek. Hieruit blijkt dat grote leiders niet alwetend zijn, maar samenwerken, delegeren en onderhandelen. Het boek is verassend accuraat voor de huidige situatie in 2016.

the-myth-of-the-strong-leader-archie-brown

5. The Grid – Gretchen Bakke

Bill Gates heeft ook nog een eervolle vermelding voor The Grid. Een boek over de vergrijzing van ons elektriciteitsnet. De schrijver Gretchen Bakke maakt van iets wat normal heel saai is, erg interessant. Volgens de miljardair zal het boek je overtuigen dat het elektriciteitsnet een van de mooiste uitvindingen is die er is op dit moment.

the-grid-gretchen-bakke

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.