Macbooks & Macchiato’s: Utrecht - Vance

Nu aan het lezen

Macbooks & Macchiato’s: Utrecht

Macbooks & Macchiato’s: Utrecht

Door buiten kantoor te werken wordt je creativiteit geprikkeld en deadlines lijken minder benauwend. Ideaal dus om af te wisselen met kantoordagen en waarschijnlijk effectiever dan een thuiswerkdag. In deze rubriek zetten wij de leukste tentjes om te werken én koffie te drinken voor je op een rijtje. De voorwaarden? De koffie moet heerlijk zijn, de WiFi gratis én je moet er urenlang ongestoord met je laptop kunnen doorbrengen. Vandaag de beste werkplekken buiten de deur in: Utrecht.

Bar Beton

In het voorjaar van 2013 opende Bar Beton in hartje Utrecht haar deuren. In het historische pand aan de Korte Jansstraat in Utrecht is een bar gemaakt van, je raadt het al, gestorte betondelen. Je kan hier ontbijten, lunchen, brunchen, dineren, borrelen én werken. Bij de koffietent wordt vaak gewerkt, met name door studenten. Om deze reden heeft de koffietent dan ook twee wifi-kanalen en veel stopcontacten. Maar ook veel zakelijke afspraken vinden plaats bij Bar Beton. Hiervoor kan de aparte vergaderzaal worden afgehuurd, de directiekamer of het auditorium. De glazen verschuifbare wand maakt het in een handomdraai mogelijk om een vergaderplek te creëren. 

De koffiezaak is modern met een klassieke twist en heeft een industriële uitstraling, waarbij in het interieur veel gebruik is gemaakt van pure materialen als staal en eikenhout. Naast de lunchroom van Bar Beton zit het Bar Beton Café. Het menu bij de lunchroom van Bar Beton is divers, veelal biologisch en fairtrade. Bestel een lekkere kop koffie of lunch en je bent ready to go!Bar beton 1Bar beton 2Bar beton 3

Yoghurt Barn Neude

Yoghurt Barn Neude is uitgeroepen tot Leukste Restaurant van Utrecht, en dat is niet voor niks. Als succesvol crowdfundingproject opende de Yoghurt Barn in 2013 in Utrecht, waarna vele vestigingen volgden. Ondanks dat de tent een tijdje gesloten is geweest na de gevolgen van een flinke brand, staat de tent er nu weer gezelliger bij dan ooit. De Yoghurt Barn is eigentijds met een hippe uitstraling en een loei lekker biologisch verantwoord menu. Je voelt je hier dan ook meer dan welkom om aan te schuiven. Doordeweeks wordt er met name door studenten veel gewerkt en gestudeerd bij de Yoghurt Barn. De wifi is dan ook goed en er zijn veel stopcontacten.

Specialiteit zijn de wisselende seizoenspecials en de luxe specials (tiramisu en hangop). Er wordt enkel gewerkt met biologische zuivel, direct afkomstig van de boer en het fruit en de peulvruchten komen elke ochtend vers binnen. De barn is een gezellige ontmoetingsplek middenin de stad, met een knipoog naar het traditionele boerenleven. Elk publiek is hier welkom. Geen tijd om uitgebreid te gaan zitten? Neem een To-Go beker mee, die ook nog eens 100% bio-afbreekbaar is. Barn 1Barn 2

30 ML

Bij de specialty coffee bar 30ML staan hoge kwaliteit, vers, goede service én goed getrainde barista’s voorop. De koffiebar is gespecialiseerd in filterkoffie en brandt haar eigen koffie met bonen van het seizoen. 30ML is in 2014 gestart onder de naam Café Baresta, maar omdat de ruimte destijds te klein was heeft de koffiebar zich inmiddels uitgebreid onder de nieuwe naam 30ML, waardoor er meer mensen tegelijkertijd kunnen plaatsnemen.

Bij 30ML wordt veel gewerkt door creatieve mensen, met name doordeweeks. Toch staat de koffietent niet per se bekend als alternatieve werkplek, maar des te meer om de befaamde koffie. De koffie, die onder andere afkomstig is uit Brazilië, Ethiopië en Tanzania, wordt dagelijks gebrand voor de espressobar én zijn klanten. Sinds kort levert de 30ML ook andere horeca/winkel gelegenheden en bedrijven in Utrecht koffie.30ml 130ml 2

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.