Mannen zijn wraaklustiger dan vrouwen, blijkt uit onderzoek

Nu aan het lezen

Mannen zijn wraaklustiger dan vrouwen, blijkt uit onderzoek

Mannen zijn wraaklustiger dan vrouwen, blijkt uit onderzoek

Tegenwoordig kunnen we vrijwel alles online regelen. Even een account aanmaken en hup, je hebt vanuit elke hoek van de wereld toegang (als er wifi is tenminste). Je bankzaken regelen, email, social media: voor alles heb je natuurlijk een account nodig. En omdat privacy toch nog steeds erg belangrijk is, is het wel eens de vraag waar de grens ligt wat betreft het delen van deze gegevens met jouw geliefde. Want als het ooit uit gaat, kun je de ander dan wel vertrouwen met deze gegevens?

Bespieden

Toch blijkt dat veel stellen wel hun persoonlijke gegevens met elkaar delen, maar dat daar na een breuk niet altijd zo netjes mee om wordt gegaan. Kaspersky Lab deed wereldwijd onderzoek naar hoe exen met elkaars persoonlijke gegevens omgaan. Daaruit bleek dat maar liefst 21 procent wel eens een ex heeft bespioneerd via een online account waar zij toegang toe hadden.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 70 procent van de stellen wachtwoorden, pincodes of zelfs vingerafdrukken delen om toegang te krijgen tot elkaars apparaten. Niet heel gek natuurlijk als het om gezonde relaties gaat. Maar als de relatie ooit uitgaat, kan dat best tricky zijn.

Mannen vs. vrouwen

Het interessante hieraan, is dat er een duidelijk verschil te zien is tussen mannen en vrouwen. Beiden gaan toch op een andere manier met een relatiebreuk om, blijkt uit dit onderzoek. Zo nemen mannen (17 procent) vaker wraak door privé-informatie van hun ex bekend te maken dan vrouwen (7 procent).

Al lijkt het er wel op dat vrouwen wat andere tactieken hebben. Zo blijkt 33 van de vrouwen hun ex te bespieden via social media, tegenover 28 procent van de mannen. Vrouwen blijken uiteindelijk toch de verstandigste. Zo verwijderen vrouwen vaker informatie over hun partner van hun device en worden foto’s en video’s van de stellen eerder door vrouwen verwijderd dan door mannen.

Keep it save

Als je in een gezonde relatie zit, hoef je je natuurlijk niet druk te maken dat jouw partner je persoonlijke gegevens zal misbruiken. Maar het is wel altijd verstandig om hier voor jezelf een grens in te stellen. En maak dit ook bespreekbaar in je relatie. Mocht je dan toch het gevoel krijgen dat het niet helemaal lekker loopt tussen jou en je vriend(in), zorg dan in ieder geval voor nieuwe wachtwoorden.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.