Vliegticket-zoekopdrachten naar Georgië verdubbeld door 'Wie is de Mol?'

Nu aan het lezen

Vliegticket-zoekopdrachten naar Georgië verdubbeld door ‘Wie is de Mol?’

Vliegticket-zoekopdrachten naar Georgië verdubbeld door ‘Wie is de Mol?’

Ben je op zoek geweest naar vliegtickets naar Georgië? Dan ben je zeker niet de enige. Het aantal zoekopdrachten naar deze vliegtickets is na de eerste uitzending van ‘Wie is de Mol?’ namelijk meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit onderzoek van Tix.nl. De opnames van het populaire televisieprogramma vinden dit jaar in Georgië plaats.

Toegegeven, in de eerste aflevering was nog niet bekend dat de kandidaten uiteindelijk naar Georgië zouden gaan. Maar daarna wel, en toen nam de interesse in deze vakantiebestemming ook snel toe.

Na de tweede en derde aflevering van het programma gingen we massaal op zoek naar aanbiedingen en vluchtinformatie. Logisch, want in die afleveringen kwam het land mooi in beeld. In aflevering 8 stond de bijzondere grottenstad Vardzia centraal, waardoor we met zijn allen gingen zoeken naar vliegtickets voor Tbilisi.

Wie-is-de-Mol-Georgië-zoekopdrachten

Maar we boeken niet

Tix.nl zegt een stijging van 135 procent in zoekopdrachten naar Tbilisi – de grootste luchthave in Georgië –  te zien in vergelijking met vorig jaar. Maar het aantal boekingen ligt dan wel weer op vrijwel hetzelfde niveau als in dezelfde periode een jaar eerder. We zoeken dus wel, maar we boeken niet.

De website verwacht echter dat we nog wel gaan boeken. Want toen ‘Wie is de Mol?’ in 2016 naar de Dominicaanse Republiek ging, zochten we in eerste instantie ook alleen naar vliegtickets. Pas een paar weken later gingen we echt boeken. Wie weet zit Georgië van de zomer dus wel vol met Nederlanders.

 

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.