McDonald's dwingt vleesleveranciers om minder antibiotica te gebruiken

Nu aan het lezen

McDonald’s dwingt vleesleveranciers om minder antibiotica te gebruiken

McDonald’s dwingt vleesleveranciers om minder antibiotica te gebruiken

We weten allemaal dat McDonald’s nu niet echt goed is voor je gezondheid als je het teveel eet. Maar wist je ook dat er antibiotica in het vlees zit? Daar neemt de fast food-gigant nu stappen tegen. Het dwingt vleesleveranciers namelijk om minder antibiotica te gebruiken, meldt Quartz.

Het klinkt misschien niet slecht, antibiotica in het eten. Het is immers een medicijn, toch? Probleem is echter dat bacteriën op den duur resistent worden tegen antibiotica. Als het onderdeel is van het standaard dieet van een koe of een kip, wordt de bacterie er constant aan blootgesteld. Daardoor worden ze resistent en heeft de antibiotica geen nut meer, ook niet in mensen.

Diverse voedselbedrijven zijn dan ook al een paar jaar bezig om het gebruik van antibiotica in vlees aan banden te leggen. En McDonald’s wordt er nu dus een van. Het bedrijf zei deze week het gebruik van antibiotica door vleesleveranciers in de tien grootste markten te gaan meten. Aan het einde van 2020 moet het gebruik ervan afgebouwd worden.

Inspiratie

Een groot bedrijf als McDonald’s kan natuurlijk als inspiratie dienen voor andere leden van de voedselindustrie. De hoop is dan ook dat er meer bedrijven gaan volgen en het gebruik van antibiotica verminderd wordt. Het liefst worden er andere methodes ontworpen om ziektes bij dieren te voorkomen, zodat die gebruikt kunnen worden.

Zo hebben artsen eindelijk een reden om blij te zijn met McDonald’s. En wie had dat ooit gedacht?

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.