Milieuactivist Greta Thunberg spreekt wereldleiders keihard toe

Nu aan het lezen

Milieuactivist Greta Thunberg spreekt wereldleiders keihard toe

Milieuactivist Greta Thunberg spreekt wereldleiders keihard toe

Ze is dan nog maar 16 jaar, maar inmiddels is Greta Thunberg een boegbeeld geworden voor het wereldwijde klimaatissue. Ze neemt geen blad voor haar mond en weet de wereldleiders keihard toe te spreken in een emotionele speech. Afgelopen week werd ze namelijk uitgenodigd door de klimaattop om te spreken over het probleem van klimaatverandering.

Hier gaf ze een speech die recht uit haar hart leek te komen. Ze is zichtbaar kwaad en geëmotioneerd door het feit dat de wereldleider in haar ogen te weinig doen om het klimaatprobleem écht onder ogen te komen.

Greta Thunberg

Ze is jong, maar heeft een duidelijk doel voor ogen. Greta Thunberg sprak politici en bedrijven dan ook aan op hun nalatigheid in het bieden van oplossingen voor het klimaatprobleem. Ze vindt dat grote, belangrijke leiders zich meer bezighouden met economische groei dan met het beschermen van het milieu.

Ze komt op voor iedereen van haar generatie en laat dan ook duidelijk weten dat ze kwaad is. “Ik hoor hier niet te zijn, ik zou op school moeten zitten, aan de andere kant van de oceaan. Maar toch komen jullie allemaal naar ons jonge mensen voor hoop. Hoe durven jullie”, vertelt ze in haar speech.

Verder in haar speech sprak ze de regeringen en bedrijven aan over hun verantwoordelijkheid, die ze niet nemen in deze situatie. Het publiek was zichtbaar geraakt door haar speech, er werd dan ook meerdere keren geapplaudisseerd.

Donald Trump

Ook Donald Trump maakte een korte verschijning tijdens de speech van Greta. Hij staat er natuurlijk om bekend om het probleem van de klimaatverandering niet te erkennen. De blik van de 16-jarige sprak dan ook boekdelen toen de president langs kwam lopen.

Later deze week zullen er op verschillende plekken in de Verenigde Staten klimaatstakingen zijn. Greta zal deze stakingen wederom leiden.

Benieuwd geworden naar de hele speech? Bekijk hem hier:

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.