'Millennials geven veel meer om doorgroeimogelijkheden dan om vaste contracten'

Nu aan het lezen

‘Millennials geven veel meer om doorgroeimogelijkheden dan om vaste contracten’

‘Millennials geven veel meer om doorgroeimogelijkheden dan om vaste contracten’

Hoef jij niet per se een vast contract, maar heb je liever doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf waar je werkt? je bent niet de enige. Volgens onderzoek van Qompas onder ruim 1.600 respondenten geven millennials namelijk vooral om doorgroeimogelijkheden en duurzaamheid. Dat meldt het AD.

Bij een baan vinden millennials vooral de inhoud van het werk belangrijk. 85 procent van de respondenten gaf namelijk aan dat dit het belangrijkste motief is om voor een werkgever te kiezen. Ook zijn doorgroeimogelijkheden volgens twee derde belangrijk, evenals het kunnen volgen van een opleiding.

Verder vinden we leuke collega’s erg belangrijk. Belangrijker zelfs dan hoe hoog het salaris is. Met andere woorden: we hebben liever een leuke en interessante baan, dan eentje waar we veel mee verdienen. En dat vaste contract kun je achterwege laten. Slechts 35 procent van de studenten en 41 procent van de starters vindt dit namelijk belangrijk bij het maken van een keuze.

Duuzaam

Ook het thema duurzaamheid is belangrijk voor deze generatie. 78 procent van de studenten en 74 procent van de starters zegt graag te zien dat de toekomstige werkgever zich hier mee bezig houdt.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.