Netflix geeft app voor TV nieuw uiterlijk en start eigen radiozender

Nu aan het lezen

Netflix geeft app voor TV nieuw uiterlijk en start eigen radiozender voor comedy

Netflix geeft app voor TV nieuw uiterlijk en start eigen radiozender voor comedy

De tv-apps van Netflix krijgen een nieuw uiterlijk, waardoor je gemakkelijker een film of serie moet kunnen vinden. Dat heeft de streamingdienst bekendgemaakt in een blogbericht. Daarnaast begint de dienst een radiozender die 24 uur per dag comedy uitzendt, weet Bright.

De nieuw ontworpen interface krijgt aan de zijkant een menubalk. Daardoor kun je direct naar diverse afdelingen binnen de app gaan, bijvoorbeeld films en series. Ook kun je via het menu naar de kijklijst en direct zien welke nieuwe content er is toegevoegd aan Netflix.

Volgens het bedrijf was het nodig om een eenvoudiger ontwerp uit te brengen voor de app. Navigeren met een afstandsbediening is immers een stuk lastiger dan met een smartphone of tablet.

Het nieuwe ontwerp wordt in de komende maanden wereldwijd uitgerold voor apps van smart TV’s, spelcomputers en settopboxen.

Radiozender

Daarnaast komt er dus een radiozender die 24 uur per dag comedy uitzendt. De zender lanceert in januari. Netflix werkt voor de zender samen met het Amerikaanse mediabedrijf SiriusXM. De radiozender wordt gebruikt voor promotie van de specials van stand-up-comedians op de videodienst.

Ook wil het bedrijf eigen radioprogramma’s maken voor het kanaal dat nu ‘Netflix is a Joke’ genoemd wordt.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.