Nieuwe keukenaccessoire nodig? Miele laat je hem 3D-printen

Nu aan het lezen

Nieuwe keukenaccessoire nodig? Miele laat je hem 3D-printen

Nieuwe keukenaccessoire nodig? Miele laat je hem 3D-printen

Het is absoluut niet het leukste om voor te shoppen, maar soms is het toch nodig: huishoudelijke accessoires en apparatuur. Maar binnenkort hoef je mogelijk niet eens de deur meer uit als je bijvoorbeeld een nieuw onderdeel nodig hebt voor je stofzuiger – mits je een 3D-printer hebt dan. Miele laat je via 3D4U namelijk tien verschillende accessoires voor in het huishouden gratis 3D-printen.

3D-printen komt in het werkend leven steeds vaker voor. Bedrijven en fabrieken gebruiken de techniek graag om prototypes van producten te maken of om een onderdeel ergens voor te fabriceren. Het idee is simpel: de printer print steeds een laagje plastic, in de vorm van een eerder gekozen ontwerp. Door steeds een laagje plastic bovenop het andere laagje te printen, krijg je uiteindelijk een plastic voorwerp dat je kunt gebruiken.

3D-printen kan tegenwoordig ook in huis, mits je daar een speciale printer voor hebt. Nog weer een andere optie is om naar bijvoorbeeld een 3D Fabriek te gaan, waar ze 3D-objecten voor je printen. Jij hoeft alleen het ontwerp aan te leveren.

Tien ontwerpen om te printen

Miele verwacht duidelijk 3D-printen steeds populairder wordt, want het bedrijf heeft gratis ontwerpen beschikbaar gemaakt voor accessoires die je zelf kunt afdrukken. In eerste instantie zijn er tien ontwerpen beschikbaar. Denk aan een boorgatreiniger, die je – zoals de naam al doet vermoeden – helpt bij het boren van een gat zonder al te veel rommel te maken. Deze accessoire voor je stofzuiger grijpt zich namelijk op de muur vast, zodat jij beide handen vrij hebt om de boormachine vast te houden.

Daarnaast heeft Miele een ontwerp voor een zuigmond voor kleine voorwerpen beschikbaar gemaakt. Daardoor blijven je sieraden in het bakje liggen, terwijl jij de boel er omheen stofzuigt. En voor in de keuken is er een koffieklip en bijvoorbeeld een dispenser om een motief van poedersuiker op je gebak te maken.

Foto: Miele

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.