NS start proef met inchecken door middel van je betaalpas

Nu aan het lezen

NS en het Haagse OV-bedrijf HTM starten proef met inchecken door middel van je betaalpas

NS en het Haagse OV-bedrijf HTM starten proef met inchecken door middel van je betaalpas

Het Haagse ov-bedrijf HTM, dat onderdeel is van de NS, begint eind dit jaar met een proef waarbij het inchecken door middel van je betaalpas wordt getest, meldt Nu.nl. De test wordt dan ook uitgevoerd in Den Haag en het is de bedoeling dat reizigers straks kunnen reizen met de bus, tram of trein door in te checken via hun betaalpas.

Al eerder startte de NS met een test waarbij reizigers konden inchecken door middel van hun smartphone. Een nadeel hiervan is dat wanneer je smartphone leeg is, je ook niet meer in- of uit kunt checken.

Door middel van het inchecken met je betaalpas moet dit verholpen worden. Daarnaast heeft het inchecken met je betaalpas als voordeel dat je niet eerst je kaart hoeft op te laden en dat het niet voldoende saldo op de ov-chipkaart verleden tijd is.

Het inchecken met je betaalpas werkt op dezelfde manier als de techniek achter het contactloos betalen in bijvoorbeeld de supermarkt. Door middel van de NFC-chip in de pas, wordt er contact gemaakt met de toegangspoort op het station, in de bus of in de tram. Op een centrale computer wordt het in- en uitchecken geregistreerd en worden de kosten van de reis automatisch afgeschreven.

Het inchecken met je betaalpas is geen nieuwe methode. In Londen kan er bijvoorbeeld al veel langer met een bankpas in- en uitgecheckt worden. Volgens Nu.nl reizen driekwart van alle busreizigers in Londen momenteel met een betaalpas.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.