'Stemmen op Ted Cruz even erg als op Donald Trump'

Nu aan het lezen

Amerikaanse presidentsverkiezingen: ‘Stemmen op Ted Cruz even erg als op Donald Trump’

Amerikaanse presidentsverkiezingen: ‘Stemmen op Ted Cruz even erg als op Donald Trump’

In de Verenigde Staten zijn de campagnes voor de presidentsverkiezingen in 2016 volop aan de gang. Iemand wie daarbij volop in het nieuws is, is de mediamagnaat Donald Trump. Hoewel de gevestigde orde verwoed probeert om Trump van de Republikeinse nominatie af te houden door Ted Cruz te steunen, is dit volgens de democraten ook alles behalve een slimme keus.

Trump is een Amerikaanse vastgoedmagnaat en televisiepersoonlijkheid en stelt zichzelf officieel kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Trump laat zich echter vrij uitgesproken uit over bepaalde onderwerpen waardoor hij veel tegenstanders heeft, maar ook veel voorstanders waardoor hij erg gevreesd is. Zo riep hij bijvoorbeeld dat hij moslims de toegang tot de VS wil ontzeggen, wil hij het martelen van terreurverdachten weer wettelijk mogelijk maken en zwoer hij een muur te bouwen langs de Amerikaans-Mexicaanse grens om ‘verkrachters’ buiten te houden en een in Syrië om IS-strijders daar te houden. Hij gelooft daarbij niet in global warming en is een zwaar tegenstander van het homo-huwelijk.

De gevestigde orde probeert dan ook verwoed om Trump van de Republikeinse nominatie voor het presidentschap te houden door op de andere republikein, Ted Cruz te stemmen. Mashable laat weten dat volgens de democraten, Cruz echter misschien nog wel erger dan Trump is. Lindsey Grahams, Republikeinse senator voor de staat South Carolina liet afgelopen maand weten:

“Als je een Republikein bent en je keus gaat uit naar Donald Trump of Ted Cruz in een de algemene verkiezingen, dan is het verschil worden vergiftigd of beschoten worden – maar je bent in beide gevallen dood.”

Hoewel uit onderzoek bleek dat slechts een enkele beweringen van Trump op waarheid gebaseerd zijn, deed Ted Cruz het iets beter. Maar liefst vijf van de uitspraken die Cruz deed blijken volledig waar te zijn. Dit tegenover 71 procent op waarheid-gebaseerde uitspraken van de democratische Hillary Clinton en 69 procent van haar rivaal Bernie Sanders.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.