Openluchtfilms en meer leuks: dit is wat je in juli wilt ondernemen - Vance

Nu aan het lezen

Openluchtfilms en meer leuks: dit is wat je in juli wilt ondernemen

Openluchtfilms en meer leuks: dit is wat je in juli wilt ondernemen

Of je nu vakantie hebt of niet: de maand juli is heugelijk om meerdere redenen. De zon laat doorgaans geregeld van zich zien, de terrassen bruisen tot laat én de culturele agenda barst uit zijn voegen op het gebied van kunst, films en muziek.

We doorzochten de digitale agenda’s voor wat wonderschoons. Zodat je op vakantie bent, ongeacht je vrije dagen en reisbudget!

Klassiekers kijken

Er is weinig aan oude films dat ons niet kan bekoren. Aangelengd met wat old fashioned limo en een bak vol knisperende zoute popcorn, kijken we nu al uit naar de lome zomeravonden die we al dan niet in een openlucht bios of verkoelde zaal nuttigen.

Wat dacht je van Taxi Driver in de nieuwe Utrechtse giga-bioscoop Kinepolis? De cinema vertoont deze maand drie klassiekers van de Amerikaanse regisseur Martin Scorsese met niemand minder dan Robert de Niro in de hoofdrol.

In Amsterdam-Noord biedt Pllek elke dinsdag een zomerse openluchtfilm. Vanaf zonsondergang ben je welkom voor cultklassiekers en arthouse-toppers. Woon je in het zuiden des lands? Den Bosch biedt op loopafstand van het Centraal Station een authentieke ervaring op de buitenplaats van voormalige koekjesmaker De Verkadefabriek. Elke vrijdag en zaterdag is het kijken geblazen. Wees op tijd, want vol is vol.

Kunst kijken én maken

Grote steden kunnen overweldigen. Wat gebeurt er als je een metropool met al haar extremen bekijkt vanuit de ogen van een small town girl? Je komt erachter op donderdag 6 juli in The Hoxton, Amsterdam tijdens CharlieCharlie de bijzondere expositie van journalist en documentair fotograaf Charlotte van Drummelen. Je waant je ongetwijfeld in een andere omgeving, zomaar in eigen land.

Kunst maken kan ook en wel in Rotterdam. Neem in juli je eigen etuitje en kleedje mee en kom samen in het park  op 16 juli om te tekenen onder leiding van Elle Aime. Meer van de verf? De Paintbar komt op 12 juli naar Restaurant Je Eigen Stad. Ideaal bij gebrek aan inspiratie: het doel van de avond is een dikke dame te creëren.

Culinaire liflafjes

Vive le France in Maastricht: proef in juli de heerlijkste Franse gerechtjes en wijnen op de Franse feestdag Quatorze Juillet. Er zijn bubbels, oesters en een diner in de wijngaard. Zocht je nog een excuus om een dagje erop uit te trekken in eigen land? Dan zeggen wij: feest vieren zoals de Fransen dat doen.

Meer trek? Ook in cultuur, de zweefmolen en vrolijke gezichten? Vergeet dan reizend theaterfestival De Parade niet. Van 7 tot 16 juli in Den Haag in het Westbroekpark. Daarna gaat de karavaan door naar Utrecht en Amsterdam.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.