Pak je zakdoekjes er maar bij: Orange is the New Black stopt na seizoen 7

Nu aan het lezen

Pak je zakdoekjes er maar bij: Orange is the New Black stopt na seizoen 7

Pak je zakdoekjes er maar bij: Orange is the New Black stopt na seizoen 7

Helaas: Orange is the New Black gaat na zeven seizoenen stoppen. Dat heeft Netflix bekendgemaakt, meldt Deadline. “Na zeven seizoenen is het tijd om de gevangenis uit te komen”, aldus Jenji Kohan, die de serie maakte. “Ik zal alle badass dames van Litchfield en de geweldige crew waarmee we werkten missen. Mijn hart is oranje, maar vervaagt naar zwart.”

De serie verscheen in 2013 en werd de meest bekeken serie van Netflix. Het verhaal is gebaseerd op het boek Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison van Piper Kerman.

“Tijdens de productie van seizoen 1 had iedereen het gevoel dat we een speciaal geheim kenden en we konden niet wachten om het te delen met de wereld”, aldus Cindy Holland, Vice President of Original Content bij Netflix. “Sindsdien hebben we gelachen, gehuild en zijn we boos geworden met de vrouwen van Litchfield, en elk moment dat we met hen doorbrengen voelt als geleende tijd – het is te goed om voor altijd door te gaan.”

De serie heeft het sinds zijn première meer dan goed gedaan. Het eerste seizoen kreeg bijvoorbeeld al twaalf Emmy-nominaties, onder meer voor Outstanding Comedy Series en Outstanding Writing for a Comedy Series. Het eerste seizoen won uiteindelijk drie van de felbegeerde prijzen.

Afscheid van actrices

Natuurlijk konden de actrices uit de serie niet achterblijven met het nieuws. Al snel verscheen er een video op Twitter waarin de actrices het nieuws vertellen en hun fans bedanken voor hun steun.

Hoewel het zevende en laatste seizoen nog moet verschijnen, houden wij het nu al niet droog bij de gedachte aan het einde van Orange is the New Black. Het laatste seizoen verschijnt in de zomer van 2019.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.