Plussize model Ashley Graham vraagt aandacht voor diversiteitsprobleem bij Victoria's Secret - Vance

Nu aan het lezen

Plussize model Ashley Graham vraagt aandacht voor diversiteitsprobleem bij Victoria’s Secret

Plussize model Ashley Graham vraagt aandacht voor diversiteitsprobleem bij Victoria’s Secret

Meiden die jaar na jaar auditie doen, zich elke dag uitsloven in de sportschool en er alles voor over hebben om in de kleinste lingeriesetjes te passen. Ik heb het natuurlijk over het jaarlijkse spektakel van de Victoria’s Secret modeshow. De show is hét hoogtepunt van menig modellencarrière en staat bij vele meiden bovenaan het verlanglijstje. Maar niet iedereen kan de show en de size zero figuurtjes van de VS modellen waarderen.

Graham vleugels

Afgelopen weekend werd de modeshow voor het eerst in Azië gehouden, in de Chinese stad Shanghai. Alhoewel het pas volgende week wordt uitgezonden, voelde topmodel Ashley Graham zich alvast genoodzaakt haar mening te laten horen. De plus-size model liet op Instagram weten dat zij ook een plek verdient op de runway. Zij deelde een foto van zichzelf met een paar engelenvleugels op haar rug gefotoshopt.

De Instagram foto van Graham is een knipoog naar het verdraaide beeld dat meiden krijgen van modeshows als Victoria’s Secret. In het jaarlijkse lingeriespektakel krijgen we de modellen in hun meest afgetrainde en dunne staat te zien – een beeld dat veel jonge meiden kan doen verlangen naar een dunner figuur.

Graham laat zien dat je niet het kleinste maatje hoeft te hebben om mooi en zelfverzekerd te zijn. In de foto zien wij de topmodel dan ook gehuld in een lingerie-set van het merk Addition Elle, een inclusief merk dat lingerie maakt voor alle kledingmaten en diversiteit aanmoedigt.

Controverse

De Victoria’s Secret show van dit jaar heeft al aardig wat tegenslagen te verduren gehad. Zo werden de visa van zangeres Katy Perry en model Gigi Hadid geweigerd waardoor zij China niet in konden. Toch kon dit de show niet tegenhouden. Dit jaar liepen zeven Chinese modellen op de catwalk waarmee het merk laat zien dat zij werken aan culturele diversiteit. Maar hoe zit dit met diversiteit in kledingmaten? Een plussize model als Ashley Graham zou hier een mooie toevoeging voor zijn.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.